Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Badem tarımında teknolojik yenilikler, üretici, tüccar ve tüketicisi buluşması" etkinliği düzenlendi.

Güzelyurt Mahallesi'nde bozulmuş orman alanlarının tarım arazisine çevrilen Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu'nun arazisinde gerçekleştirilen etkinlikte, badem tarımında teknolojik yenilikler, üretici, tüccar ve tüketici bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, bitkisel üretim, hayvansal üretim, kırsal alanda yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hedeflerin hayata geçirildiğini söyledi.

Verimli tarımın öneminden bahseden Vali Özkan, şöyle konuştu:

"Bu tür faaliyetlerle, diğer çiftçilerin de istifade edeceği bu örnek bahçeler tarımsal verimlilik, tarımsal teknolojilerin bütün çiftçilerimizin hizmetine sunulması açısından çok büyük önem arz etmektedir. Üniversitelerimizin bu konu ile ilgili katkıları, Tarım ve Orman Bakanlığının bu konudaki katkıları ve bu konuya müdahale etmesi son derece önemlidir."

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt ise, sertifikalı fidanla bahçe kurulması için desteklemede bulunduklarını, kalkınma yatırımları kapsamında yüzde 50 çiftçi, yüzde 50 devlet katkısıyla desteklendiğini, sonunda badem bahçesinin verimli hale geldiğini belirtti.

Tarım olmadan sanayinin de olmayacağını ifade eden Yüzbaşıoğlu da, şunları kaydetti:

"81 milyonu geçen nüfusa sahibiz, üretimimiz yetmiyor. Birçok gıda ürününü dış ülkelerden ithal etmek zorunda kalıyoruz. Bundan sonra başkanlık hükümet sisteminde birçok projeler hayata geçecektir. Çiftçi bundan böyle meyvesini ve sebzesini eskiden olduğu gibi kendi üretmelidir. Çok verimli toprağımız, suyumuz ve yetişmiş tarım elamanlarımız var. Bunlardan yararlanmak olmazsa olmazımızdır."

Editör: Haber Merkezi