Kahramanmaraş SGK Müdürlüğü yaptığı duyuruda emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi kullandırılması için T.C. Ziraat Bankası ile işbirliği protokolü imzalandığını duyurdu.

Yapılan duyuruda: "Bilindiği üzere 13/02/2018 tarihinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş ile Kurumumuz arasında 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında bulunan ve borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek sigortalılarımıza kredi kullandırılması için protokol imzalanmıştır.

İmzalanan protokol uyarınca; 4(b) kapsamında hizmeti bulunan ve bu hizmetler dikkate alındığında 4(b) yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalılarımızın birikmiş sigorta prim borçlarının (sigorta primi, genel sağlık sigortası borcu, durdurulan süreleri ihyası, doğum ve askerlik kapsamındaki hizmet borçlanmalar dâhil) tasfiyesine yönelik sigorta prim borcu kredisi kullandırılacak olup sigortalılarımız masrafsız olarak (hayat sigortası ve yasal yükümlülükler hariç) 1,28 faiz oranı ile 48 aya kadar vadeli kredi kullanabileceklerdir.

Söz konusu kredi kendi adına çalışan esnaflarımıza (bağ-kur) ve tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimize verilebilecektir.

Söz konusu kredi imkânından faydalanarak emekli olmak isteyen sigortalılarımız Yaşlılık aylığına hak kazanıp kazanılmadığının tespiti için İl Müdürlüğümüze ya da ilçelerimizde bulunan bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerimize başvuru yaparak oluşacak prim borcunun ödenmesi halinde yaşlılık aylığına hak kazanıldığının belirlenmesinin ardından Kurumumuzca Ziraat Bankasına yönlendirme yapılarak işlemleri sonuçlandırılacaktır.

Vatandaşlarımızın 01/03/2018 ile 31/05/2018 tarihleri arasını kapsayan 3 aylık sürede yapılması halinde sigortalılarımıza aylık bağlanabilecektir.

Kurumumuzca hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı ve sigortalıya bağlanacak malullük aylıkları ve 4(a) kapsamındaki sigortalılar ile yurtdışı borçlanmaları protokol kapsamında değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "denildi.

               

Editör: Haber Merkezi