Kahramanmaraş Piazza’da organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kampanya düzenlendi. 

Piazza AVM ve Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bir farkındalık projesine daha imza atıldı. "Bir Bağış Bir Hayat" sloganıyla sürdürülen organ bağışı kampanyası kapsamında Piazza’da organ bağışı standı kuruldu.

Piazza’da organ bağışı kampanyası başlatılması ve bu amaçla stant kurulması için yapılan törene İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Çoşkun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr Semih Yancar, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Semih Atilla ile sağlık çalışanları ve Kahramanmaraş   Stantta görev yapan uzmanlar tarafından organ bağışı yapmak isteyen Piazza ziyaretçilerine önemli bilgiler verdi. Broşürlerde, organ bağışının hayat kurtarmadaki önemi, bağışların nereye ve nasıl yapılabileceği ve organ bağışının İslam dini açısından caiz olduğunu bildiren din adamlarının değerlendirmeleri gibi bilgiler yer aldı.

Kurulan stantta görevli uzmanlar, ziyaretçilerin, organ bağışı ile ilgili sorularını da yanıtladı. Etkinlikte, çok sayıda Piazza ziyaretçisi stantlara gelip, organ bağış formunu doldurarak kampanyaya destek verdi.

Editör: Haber Merkezi