Yangınları söndürmek için canlarını dişlerine takarak büyük bir özveri ile çalışan kahraman itfaiyecilere adanan “İtfaiye Haftası” nedeniyle Kahramanmaraş Piazza AVM’de dünden bugüne itfaiye teşkilatının tarihinin anlatıldığı “İtfaiye Sergisi” açıldı. 

28-30 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek olan ve Kahramanmaraş Piazza’nın giriş katında yer alan İtfaiye Sergisi’nde, geçmişten günümüze kadar kullanılan itfaiye alet ve ekipmanlarının yanı sıra yangın söndürme çalışmaları esnasında çekilen fotoğraflar da yer alıyor. Sergi kapsamında itfaiye teşkilatının, araç, gereç ve teçhizat anlamında bugüne kadar geçirdiği evrimi gösteren 1952 ve 1959 model iki araç da bulunuyor.

İtfaiye Sergisi’nde eskiden “Tulumbacılar” olarak bilinen eski itfaiye mensuplarının kullandığı tulumbalar, giysi ve ekipmanlar ile birlikte 1959 model bir jeep de yer alıyor. Sergide eskilerin yanı sıra günümüzde kullanılan yeni hortum sistemleri ve ekipmanlar da vatandaşların tanıması amacıyla Piazza AVM’de sergileniyor.

28-29-30 Eylül tarihlerinde gezilebilecek olan sergide en büyük ilgiyi ise Piazza AVM’nin dış alanında sergilenen Ford marka 1952 model eski itfaiye aracı gördü. Piazza ziyaretçileri, üzerinde “Tedbir almak yangın söndürmek kadar önemlidir” yazılı eski itfaiye aracını dikkatle incelerken, geçmişe kısa bir yolculuk da yaptılar.

Editör: Haber Merkezi