Kahramanmaraş'ın LGS sınav sonuçlarına göre 64. sıraya gerilediği iddialarına ilişkin AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir ve Habibe Öçal'dan açıklama geldi. Açıklamaya göre Kahramanmaraş'ın başarı tablosunda 15. sıraya yükseldiği ifade edildi.

İşte Milletvekili Ahmet Özdemir'in sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı o açıklama; "2018-2019 LGS sonuçlarına göre Kahramanmaraş'ın sıralamada 35. Sıradan 64. Sıraya gerilediği bilgisi doğru değildir. Geçen yıl LGS yerleştirme sonuçlarına göre 35. Sırada yer alan ilimiz, Bu yıl yüzde yirmilik dilime giren öğrenci sayısına göre 15. Sırada yer almaktadır. 

Yerleştirme sonucunda sıralamamız daha ön sıralara gelecektir. Ayrıca 15 öğrencimiz LGS Türkiye birincisi olmuştur. LGS de başarılı sonuçlar alan öğrenci kardeşlerimi tebrik eder, sonraki eğitim hayatlarında başarılar dilerim." Ayrıca AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da konuyla ilgili açıklama yaptı. "Bazı yanlı haber sitelerinde ve sosyal medyada 2018-2019 LGS sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ımızın Türkiye sıralamasında 35’den 64. sıraya düştüğü iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızdan aldığımız resmî verilere göre bu yıl yüzde yirmilik dilimde yer alan öğrenci sayısına göre 15. sıradayız. Yani Kahramanmaraş’ımız 64. sıraya düşmemiş, 15. sıraya gelerek yükselmiştir. Ayrıca 15 öğrencimiz de Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırmıştır. Amacımız bütün eksikliklerimizi tamamlayarak her sene daha iyiye ulaşıp eğitimde ilk üç sıraya gelebilmektir. Çözüm üretmeyip, iftiralarla kendi şehrini küçük düşürmeye çalışan bu pespaye siyaset anlayışını kınıyorum. Yalan haber ile algı oluşturmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır. Gençlerimizin ve Milli Eğitim camiamızın başarısını tebrik ediyor, daha nice başarılara hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi