Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın TÜBİTAK ile başlattığı proje kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ın "Gürültü Haritası" belirlendi. 
Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması" projesinin kapanış toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü'nden yetkililerin de katıldığı toplantıda projeye sonuçlarına ilişkin bilgiler aktarıldı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince, Türkiye genelinde belirlenmiş nüfusu 100.000'in ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 1000 kişinin üstünde olan yerleşim alanları için ilgili belediyesi tarafından stratejik gürültü haritalarının hazırlanarak gürültüye maruz kalan kişi, konut, okul ve hastane sayısının belirlenmesi gerekmektedir. 

Bu çerçevede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca öncelikle nüfusu 250.000'in ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 1000 kişinin üstünde olan yerleşim alanları için stratejik gürültü haritalarının hazırlanması çalışmalarının yürütülmesi istenmiştir. Proje kapsamında şehirleşmiş alanları için stratejik gürültü haritaları hazırlanmıştır.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte; ilk kez gürültü simülasyon modeli ve Mekansal gürültü veritabanı hazırlanarak Kahramanmaraş'ın şehirleşmiş alanlarındaki gürültüye hassas yapıların (okul, hastane, mesken) sayıları hesaplanmış ve bu alanlarda gürültüye maruz kalan insan sayıları belirlendi.Nihai olarak tüm gürültü kaynaklarının entegre etkisinin ifade edildiği birleştirilmiş gürültü haritaları tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi