Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve Vaaz İrşad ekibi Afşin’e gelerek bir takım faaliyet ve ziyarette bulundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, her hafta bir ilçeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek bu hafta da Afşin’e gelerek bir takım etkinliklerin düzenlendiğini ifade etti.

Ziyaret sonunda bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, “Afşin Müftülüğümüze bugün Kahramanmaraş Müftülüğümüz olarak ziyarette bulunduk. Biz her hafta bir ilçemize ziyarette bulunuyoruz. Güzel sesli hocalarımız ezanlar selalar okuyor, bizlerde vaaz veriyoruz. Bayan vaizlerimiz de bayanlara yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Okulda ve yurtlarda kız öğrencilerimizle bir araya geliyorlar. Erkek vaizlerimizde aynı şekilde okullarda ve yurtlarda erkek öğrencilerle bir araya geliyorlar.  Daha sonra KYK yurtlarına gittik. Orada kız yurdumuzda bayan vaizelerimizle birlikte ve Müftü vekilimizle birlikte KYK yurdumuz hakkında bilgi aldık. Şuan itibariyle bir Kur’an Kursu inşaatımız var. Daha önceden yurt olarak yapılmış fakat şuanda bize geçmiş olan bir binamızda tadilat çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah orada çok güzel bir Hafızlık Eğitim Merkezi yapacağız. Şuan ki erkek hafızlık merkezi yeni binasına taşındıktan sonra onların boşalttığı yeri de bayan hafızlık merkezi yapacağız. Bunun yanı sıra Afşin’imizde külliyeyi ziyaret ettik, külliye hakkında bilgi aldık. Külliye inşaatı çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bilhassa şunu demek istiyoruz. İnsanımızın bulunduğu her yerde bizler diyanet camiası olarak varız. Afşin’imiz önemli bir merkezdir. Yani bizim Kahramanmaraş Müftülüğümüzün en önemli ayaklarından birisidir.  İnsan potansiyeli açısından da büyük bir ilçemizdir. Bu açıdan biz Afşin’i önemsiyoruz. Afşin’imize din hizmetleri konusunda müftülük olarak üzerimize ne düşüyorsa il Müftülüğü olarak yerine getirmeye çalışacağız. “dedi.

Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım’ın emekliye ayrılmasının ani bir karar olduğunu belirten Sürgeç, en kısa sürede Afşin’e yeni Müftü ataması için gerekli çabayı göstereceklerini ifade etti.

Sürgeç, “Evet bilindiği üzere Afşin Müftümüz Yakup Yıldırım kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atamlar ise belli bir program halinde belli bir dönemde yapılıyor. Yani Afşin Müftümüzün emekliye ayrılması aniden olduğu için inşallah önümüzdeki Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Orada Afşin’in özellikle Müftü ataması konusuna vurgu yapacağız. Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza Afşin’in acilen bir müftüye ihtiyacı olduğunu söyleyeceğiz. Elimizden geldiği kadar bunu hızlandırmaya çalışacağız. “açıklamasında bulundu.

Son olarak Afşin halkından sadece manevi destek ve güven beklediklerini söyleyen Sürgeç, 'Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı' kapsamındaki altıncı madde, evlendirme memurlarının kapsamını genişleterek, il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına eklenmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Sürgeç açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Bizim Afşin halkımızdan izdir hamımız sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın teşkilatına, çalışanlarına güvensinler. Eleştirtilen noktalarımız olabilir. Ama şu bir gerçek ki kimsenin itikatlını inancını bozmadık. Yani sağlam, sahih, doğru dini bilgiyi insanlarımız ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Çünkü bizim burada yaptığımız her şey sizler için. 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzu da gezdik. Çok güzel bir yer olmuş. İnşallah bu tür faaliyetler daha da çoğalır. Bunun yanında KYK’larda manevi rehberlerimiz orada çok güzel faaliyetler yapıyorlar.  Ayrıca Müftülerimize nikah kıyma yetkisi verildikten sonra bizler dedik ki en azından nikaha gelen insanlar nikah nedir, evlilik nedir, eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları nelerdir, çocuklara karşı biranne babanın sorumlulukları neler olmalıdır gibi konularda insanlar evlenmeden önce eğitim alsın diye evlilik okulları veya da aile okulları olması gerektiğini düşünüyoruz. Şuan itibariyle bu konuda bu minvalde hizmet merkezlerimiz aile ve dini bürolarımız var. Aile ve dini bürolarımız Müftülüğümüzün bünyesi içerisinde ama istediğimiz düzeyde değil. İnşallah bürolarımız şehrin merkezinde olacak. Bayanlar yönelik, ailelere yönelik işte aile içerisinde ki bir takım sıkıntılar sorunlar, kişisel sorunlar konusunda onlara rehberlik yapacak. Bu konuda da inşallah böyle bir çalışmamız var. Halkımızın doğumundan ölümüne kadar her an yanlarındayız. Afşin halkımıza şükranlarımı sunuyor saygılar hürmetler diliyorum.  “

Editör: Haber Merkezi