Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

7 Mart'ta Kahramanmaraş'ta akşam saatleri olmasına rağmen "muhteşem bir miting gerçekleştirdiklerini ve tarih yazdıklarını" ifade eden Erdoğan, "30 Mart'ta sandığa gittiniz. Tarihi bir kez daha sandıkta yazdınız. 30 Mart'ta yüzde 59 ile 'AK Parti' dediniz. Büyük Türkiye'ye sahip çıktınız, güçlü Türkiye'ye sahip çıktınız. Pensilvanya ihanet çetesine gereken cevabı verdiniz. Pensilvanya'nın oyuncağı partilere gereken cevabı verdiniz" diye konuştu.

Miting alanındakilere "Sevgili Edeler" diye seslenen Erdoğan, ramazan ayını hüzünlü geçtiğini ve Ramazan Bayramı'nın da kederli ihya edildiğini söyledi. Irak'ta hergün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, Mısır ve Libya'da insanların zor günler geçirdiğini, Suriye'de kan akmaya devam ettiğini, Somali ve Mynmar'da yoksulluk ve nefretin insanları tehdit ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bütün bunların üzerine İsrail, ramazan ayının ortasında Gazze'ye bir saldırı başlattı. Ramazan demedi, Kadir gecesi demedi hatta Ramazan Bayramı demedi, çocukları öldürmeye devam etti. Şu ana kadar şehit olanların sayısı bin 400'ü aştı. Bunların 300'e yakını çocuk, 100'den fazlası kadın. Rabbim, İslam coğrafyasında zulüm gören, baskı, işkence gören, ayrımcılık gören her bir kardeşimize sabır versin, tahammül versin. Rabbim, İslam dünyasının üzerindeki bu ölü toprağını, bu tevkifsizliği, bu ilgisizliği inşallah kaldırsın."

"Suriyeli kardeşlerime, biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz"

"Bizim Gazze ile ilgileniyor olmamız, dışarda olduğu kadar içeride de birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı şekilde Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgileniyor olmamız, hem içeride hem dışarıda hem de maalesef Kahramanmaraş'ta birilerini rahatsız etti ve ediyor. Kahramanmaraş, muhacirin ve ensarın, Hazreti Ömer'in, Hazreti Halid bin Veli'nin, Hazreti Malik bin Ejder'in şehridir. Kahramanmaraş, Adıyaman'la, Gaziantep ile birlikte Ukkaşe Hazretlerinin şehridir. Kahramanmaraş, düşmanına karşı Sütçü İmam kadar yiğit, dostuna karşı Necip Fazıl kadar, Erdem Bayazıt kadar, Cahit Zarifoğlu, AşıkMahzuni Şerif kadar müşfik bir şehirdir. Burası hem Eshab-ı Kehf'deki 7 yiğidin ve söz ustası 7 güzel insanın şehridir. Evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalmış, kardeşlerine sığınmış, muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerime, biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz, el uzatmaz, dil de uzatmaz. Kardeşlerim, şunu bilmenizi isterim ki Irak'ın umudu sizlersiniz, Suriyeli kardeşlerimizin yegane umudu sizlersiniz. Gazze'nin yegane umudu sizlersiniz. Balkanların, Kafkasyanın, Kuzey Afrika'nın, Ortadoğu'nun umudu sizlersiniz, bizleriz. Şu anda bütün mazlum halklar, bütün mazlum topluluklar, yüzlerini bize döndüler. Biz, onları yüzüstü bırakmayacağız. Ecdadımız, onlara nasıl çıktıysa biz de imkanlar ölçüsünde onlara sahip çıkacağız ve sahip çıkıyoruz. 81 vilayetin tamamına nasıl ulaşıyorsak, Türkiye'yi baştan sona nasıl imar ediyorsak, dünyanın heryerindeki mazlumlara, mağdurlara da ulaşıyor, büyük devlet olmanın gerektirdiği şekilde onların ellerinden tutuyoruz."

"Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü"

Şu anda çok yoğun bombardıman altında dahi Türkiye'nin Türk Kızılayı, TİKA, AFAD, Anadolu Ajansı, TRT ve gönüllü kuruluşlarının Gazze'de olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de Arap, Kürt ve Türkmenlerin yanında her türlü imkan ile olduğunu bildirdi. Türkiye'nin, bir dost ve kardeş eli olarak her imkan ile Irak'ta başta Türkmenler olmak üzere her herkesimin yanında olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Adana'da milli istihbarat teşkilatımıza ait tırlara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o tırlar? Suriye'de Türkmen kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet, TSK içindeki uzantıları yoluyla bu tırlara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP, utanmadan, sıkılmadan çıkıyor, bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanya'ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP... Adana'da tırların durdurulmasına sessiz kalan, işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin hem de 'Türkiye Türkmenlere birşey yapmıyor' diyeceksin. Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar, hiçbir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar."

"Bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin'in askerlerine bu CHP teslim etmiş"

CHP'nin tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yaptığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü. Hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor. CHP, kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor. Ah kardeşlerim ah, bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin'in askerlerine işte bu CHP teslim etmiş, Boraltan Köprüsü'nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz, ne demişti biliyor musunuz? Şehit edilmeden önce, 'Bizi Stalin'in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz' diyorlardı."

KAHRAMANMARAŞ’A 11 KATRİLYONLUK YATIRIM


Erdoğan, 12 yıllık başbakanlık yaptığı dönemde Kahramanmaraş'a 11 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek, yeni projeleri açıkladı. Geçtiğimiz hafta Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının hizmete açıldığını belirten Erdoğan, bu hatta Kahramanmaraş'ın da ekleneceğini söyledi. Erdoğan, Adana ve Mersin arasında 160 km/h ile seyredecek tren hattının kurulacağını ve bu hattın Kahramanmaraş'a da uzanacağını kaydetti. Enerjide 2 katrilyon 900 trilyon, Ulaştırma ve Haberleşmede 1 katrilyon 100 trilyon, Orman ve Su İşleri'nde 1 katrilyon, Eğitim'de 1 katrilyon, Tarım ve Hayvancılık'ta 857 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalarda 819 trilyon Kahramanmaraş'a yatırım yapıldığını dile getiren Erdoğan, 12 yıl içinde yaptıkları birçok hizmet olduğunu ve 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin bu eserlerden biri olduğunu bildirerek, 2 ihtisas alanından oluşan toplam 500 yataklı bir şehir hastanesinin daha inşa edileceğini müjdeledi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan, 2002 yılına kadar 79 yılda Kahramanmaraş'ta sadece 73 kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, 12 yılda kendilerinin 212 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirdi. Özellikle yüksek hızlı trenin “Asırlık bir proje” olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Nur Dağı'ndan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışması bu yıl sonuna kadar bitiyor. Yatırım programındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlamış olacağız. Böylece, kahramanlar diyarı evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş'ın ekonomisi daha da canlanacak, çehresi daha da güzelleşecek. Bitmiyor, toplam 2.5 katrilyon lira maliyetle Adana, Gaziantep arasında yeni bir demiryolu hattı yapmak için proje çalışmaları devam ediyor. Bu aynı zamanda Kahramanmaraş'ın da projesi. Saatte 160 km/h uygun çift hatlı elektrikli ve sinyalli yeni demiryolu ihalesini bu sene içinde yapıp inşallah 3 yıl içinde onu da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sulamada da Kahramanmaraş ihya oldu. Ayvalı, Adatepe ve Kılavuzlu Barajları Kahramanmaraş'a yaptığımız yatırımların en önemlileri arasında. Son 12 yılda Kahramanmaraş'a toplam 2265 mw kurulu gücünde 48 yeni santral kazandırdık. Bu da Kahramanmaraşlı kardeşlerim için iş demektir, aş demektir, ülke ekonomisine katkı demektir. Kahramanmaraş için üretmeye, Kahramanmaraş'a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kardeşlerim, hiç endişeniz olmasın. Kahramanmaraş, önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla çok daha parlak ve kalkınmış bi şehir olacak.”


Editör: Haber Merkezi