Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, Kahramanmaraş ve ilçelerinde resmi ilan alan gazetelerin çalışanlarına icmal varakalarının elektronik ortama yüklenmesiyle ilgili eğitim verildi.

Kahramanmaraş merkezde 5, ilçelerde 8, toplam 13 gazete yetkilisine Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğünde, Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Çetin Yılmaz tarafından eğitim semineri verildi. Seminerde BİK Kahramanmaraş Şube Müdürü Soner Kavak ve şube personeli Emrah Akbulut, Sait Aykul’da hazır bulundu.

Kahramanmaraş merkez gazeteleri için sabah verilen eğitime Kahramanmaraş Manşet, Kahramanmaraş Yorum, Kahramanmaraş’ta Bugün, Kahramanmaraş Memleket ve Kahramankent Gazetesinden yetkililer katıldı. İlçe gazeteleri için öğleden sonra verilen eğitime ise, Yeşil Afşin Gazetesi Sahibi Ömer Kösebalaban, Afşinin Sesi Gazetesi Sahibi İsa Dalkılınç, Elbistanın Sesi ve Kahynarca Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Ökkaş Saatçi, Yayla Göksun Gazetesi Sahibi Nuh Zafer Ural, Pazarcık Gazetesi’nden Ali Bülent Özdemir, Andırın Postası Gazetesi Sahibi İskender Zengin, Yaşil Afşin Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinan Doruk ve Türkoğlu Gazetesi’nden yetkili katıldı.

Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Çetin Yılmaz, icmal varakaları olarak adlandırılan gazetelerin kullandığı kağıttan, bastığı gazeteye, fiili satış, kadro durumu başta olmak üzere, Kurum mevzuatınca tutulması zorunlu olan evrakların aylık olarak sisteme nasıl yükleneceğine dair uygulamalı eğitim verdi. Yılmaz, eğitim sırasında gazetecilerin sıkıntı yaşadıkları konularla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Toplantılarda katılımcılara her ay yüklenecek resmi evrakların birer örnekleri dağıtılırken, aslından dijital olarak taranmış önemli evrakların internet üzerinden sisteme yükleme uygulaması da yapıldı.

Daha önce tüm gazetelerin ilgili personellerini icmal varakalarıyla ilgili bilgilendirme yaptıklarını bildiren BİK Kahramanmaraş Şube Müdürü Soner Kavak, icmal varakalarının artık zamanında ve eksiksiz olarak elektronik ortama aktarılacağını inandığını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi