Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen "KahramanmaraşBilgiyle Buluşuyor Projesi" kapsamında Dulkadiroğlu ilçesinde kitap dağıtımına başlandı.

Dulkadiroğlu İlçe Milli eğitim Müdürlüğünde yapılan programda, hazırlanan kitap setleri okul idarecilerine teslim edildi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, burada yaptığı konuşmada, projenin 3. yılında olduklarını, on binlerce kitabı öğrencilerle buluşturduğu için Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür ettiğini söyledi.

Daha gelişmiş, daha güçlü bir Türkiye'nin okuyan, okuduğunu anlayan ve yaşayan nesillerle olacağını dile getiren Kaymakam Türköz, şunları kaydetti.

"Ülkemiz gerçekten değişiyor, dönüşüyor ve güzelleşiyor. Ülkemiz gerçekten çok büyük bir ülke. Bize düşen okumak, çalışmak ve işimizi iyi yapmak. Atalarımız asırlar önce bu işi çok iyi yapmış. Bir Hoca Ahmet Yesevi çıkmış Divan-ı Hikmet'i yazmış, bir Yusuf Has Hacip çıkmış Kutadgu Bilig'i yazmış. Ama biz onları dahi okumuyoruz. Biz okuyan, okuduğunu ifade edebilen, ifade ettiğini yaşayabilen bir nesil istiyoruz. Bu konuda da Milli Eğitimimiz çalışıyor, Onikişubat Belediyemiz de çok büyük katkı sunuyor."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Türkiye'nin iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı olduğunu ve bu konuda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Öğretmenleri meyveli ağaca benzeten Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Makamlar, görevler gelip geçicidir. İşte 3 yılımız bitti, 2 yılımız kaldı. Ne yaparsak o kar. Ben bu noktada hepinizin gayretli olacağına inanıyorum. Biz de elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz. İşte geçen yıl 37 bin kitap dağıtmıştık. Bu yıl 42 bin kitap dağıtıyoruz. Biz hep sizlerin yanında olmaya ve bu çalışmaları geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da, projenin büyük bir özveri ile devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ciddi bir süreçten geçtiğini vurgulayan Akkurt, "Bu süreçte de insan kaynaklarına çok ciddi bir emek vermemiz gerekiyor. Bu proje de bunlardan bir tanesi. Türkiye'nin önündeki sıkıntıların, engellerin kalkması için okumaya, kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var. Bu projeyle de bin eğitim kurumumuzda, 10 bin dersliğimizde öğrencilerimize kitapları ulaştırmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi