25 yıldır Afşin’de ayakkabı boyacılığı yapan Kadir İğneci, Mahzuni Şerif’in türküleriyle vatandaşların ayakkabılarını boyuyor.

Baba mesleği olarak başladığı ayakkabı boyacılığını 25 yıldır sürdüren Kadir İğneci, ayakkabı boyatmaya gelen müşterilerine asrın ozanı olarak bilinen Mahzuni Şerif’in türkülerini dinletiyor. Mahzuni Şerif hayranı olan İğneci, bu hayranlığını müşterilerine de aktarıyor.

7 yaşından beri bu mesleği zevk ile yaptığını ifade eden Kadir İğneci, baba mesleğini yapmaktan ve babasından kalan kültürü yansıtmaktan onur duyduğunu kaydetti.

Babası hasta oldu, işin başına geçti

Babası hasta olduktan sonra işin başına geçtiğini ifade eden İğneci, “Ayakkabı boyacılığı baba mesleği olduğundan gözümü bu meslekle açtım. Babam hasta olduğu için küçük yaşta öğrenme gereği duydum. Bu nedenle beni tanıyan Afşinliler takdir ediyor. Senelerdir Afşinli hemşehrilerimle iç içeyiz. Bana özgü bir çalışma stilim var. Mahzuni Şerif’in besteleriyle ayakkabı boyuyorum hem ilgi çekiyor hem de ben yaptığım işten zevk alıyorum.” dedi.

-“İşimi severek yapıyorum”

İşini severek yaptığının altını çizen İğneci, “Beni tanıyan hemşehrilerimizin şehir dışına çıktıklarında tavsiye ettiğini duydum. Bir çok vatandaşımız müşterilerimizin tavsiyesiyle beni tercih ediyorlar.Bu beni çok memnun etti. Allah razı olsun. Ben elimden geldiği kadar müşterilerime güler yüz gösteriyorum.”şeklinden konuştu.

Editör: Haber Merkezi