Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Afşin Belediyesi Kültür Evinde düzenlenen programda, kuran tilaveti yapılarak, ilahi, ezgi ve şehitler için mevlit okundu.

Programda konuşan AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bizler AK Parti teşkilatları olarak kadınlara değer veren bir partiyiz. Partimizin her alanında kadınlarımıza yer veriyoruz. Kadınlarımız bu değeri fazlasıyla hak ediyorlar.” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Bugünü daha değişik planlamıştık. Ordumuzun sefere çıkması ve verilen bu mücadelede şehitlerimizin olması nedeniyle şehitlerimizi anmak istedik. Peygamber Efendimizin komşusu olan yiğitlerimizi dualarla anacağız. Atalarımız bizlere bu toprakları yurt etmişler. İnşallah bizlerde diyoruz ki; şehitler tepesinde yatan ecdadımızın kemiklerini sızlatmayacağız. Dökülen kanlarını namertlere çiğnetmeyeceğiz, gerekirse bizlerde bu uğurda şehir olacağız. Bugün bizimle bir arada olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi, yiğitlerimizi doğuran annelerimizin ellerinden öpüyorum. Tüm kadınlarımızın dünya kadınları gününü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, programa katılan kadınlara karanfil hediye etti.

Editör: Haber Merkezi