Toplumumuzda kadına yönelik şiddet olaylarının artması nedeniyle Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, tarafından konuya değinip farkındalık oluşturmak için "Kadına Yönelik Şiddet" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Afşin Toplum Sağlığı Başkanı Dr. İlhan Demir, ulusal ve uluslararası gelişmelere rağmen kadına yönelik şiddetin dünyanın önemli bir sorunu olduğunu söyledi.

Kadına yönelik uygulanan şiddetin bir hak ihlali olduğunu belirten Afşin TMS Başkanı Dr. Demir, " Şiddetin kuşaktan kuşağa aktarılması çocuklarımızın bu şiddete tanık olmaları onların ileriki yaşantılarında şiddete, bağımlılığa ve kişilik bozukluklarına neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için bütün kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülmesi gerekir. Bu kapsamda günümüzde medeni kanun, türk ceza kanunu ve iş kanunu ile günümüzde eşitlikçi reformlarla kadın erkek eşitliğini gözeten bir yapı kavuşturulmuştur. Ancak kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için toplumda bir farkındalık oluşturulması gerekmektedir." dedi.

Dr. Demir, "Kadına Yönelik Şiddet" konulu bilgilendirme toplantısının, şiddete maruz kalan veya kalma ihtimali olan kadınlar için Afşin TSM olarak şiddetin önüne geçebilmek için düzenlediklerini belirtti.

Afşin TSM personellerinden Dr. Gülçin Kara, katılımcılara kadına yönelik şiddetle ilgili bilgi verdi.

Dr. Gülçin Kara, Kadına yönelik şiddetin, ailede meydana gelen; cinsiyete dayanan, kadını inciten,  ona ızdırap veren fiziksel, cinsel, zihinsel hasarla sonuçlanan veya sonuçlanma olasılığı bulunan, kamusal alanda ya da özel yaşamda ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olduğunu söyledi.

Toplantıya, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, sağlık personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi