Ekinözü kırsalında kaçak olarak projektörle gece tavşan avladıkları belirlenen kaçak avcılar, fahri av müfettişlerine yakalandı. 10 kişi oldukları öğrenilen kaçak avcıların tüfeklerine ve avda kullandıkları 2 adet araçlarına da el konuldu.

Elbistan’da görev yapan fahri av müfettişleri, Yılan Ovası’nın Ekinözü ilçesi sınırlarında kalan bölgede şafak vakti yaptıkları denetimlerde izinsiz tavşan avlayan 10 kişilik grubu, silahlarıyla beraber yakaladı. Av müfettişleri sabaha karşı düzenledikleri operasyonda A.D., M.D., B.P., F.T., Ş.T., M.G., A.Ş., İ.İ., F.İ. ve C.İ’nin avlarını avcılık belgeleri olmadan, av sezonu dışında ve avlanması yasak bölge olan yerlerde avladıkları tespit etti. Yapılan denetimlerde gece avcılarının avda kullandıkları bir kamyonet ve bir de otomobille, 5 tüfek ve projektörlere el konuldu. Kaçak avcılara idari para cezası kesilmek üzere dosya Orman İşletme Şefliğine gönderildi. El konulan araçlar ve malzemeler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Elbistan Şefliği’ne teslim edildi.

Burada kaçak avcılarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Elbistan Şefliği Yetkilisi Orman Mühendisi Hasan Çıngı, avda kullanılan 2003 model kamyonet ve 1985 model otomobilin mülkiyetinin kamuya geçirildiğini söyledi. Çıngı, “Fahri av müfettişlerimizin yaptığı denetimlerde 2 adet araç ve 5 adet tüfekle 2 adet de projektör ele geçirilmiştir. Bu araçlar ve malzemeler Doğa Koruma ve Milli Parklar Elbistan Şefliğimize teslim edilmiştir. Kaçak olarak avlandıkları belirlenen 10 kişiye toplamda 15 bin TL para cezası kesildi. El konulan araçlar Kahramanmaraş’a gönderilecek” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Fahri Av Müfettişleri adına bir açıklama yapan Ali Haydar Doğan ise, bölge genelinde kaçak ava ve avcılara göz yummayacaklarını vurguladı. Kanunun kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak 24 saat denetimlerini sürdüreceklerini kaydeden Doğan, “Elbistan ve çevresinde fahri av müfettişi olarak görev yapan, doğayı, devletini seven görevliler olarak, her şeyi devletten beklemeden 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda gece-gündüz vazifemizi yapıyoruz. Kanunun bizlere verdiği yetkileri yasa dışı av yapan şahıslara karşı kullanacağımızı belirtirken, bizim olduğumuz yerde kaçak av olmayacağını belirtmek istiyorum. 2014 yılı kaçak avcılıkla mücadele yılı olarak ilan edildi ve biz de bu doğrultuda hareket ederek, kaçak avlanan kişilerin peşinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Doğan, kaçak tavşan avcılarına düzenlenen şafak operasyonuna ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kaçak avcılığı sonlandırmak için çaba gösteriyoruz. Fahri av müfettişleri arkadaşlarımızla birlikte Yılan Ovası’nın Ekinözü ilçesi tarafında kalan bölümünde kalabalık bir grubun projektörlerle gece kaçak tavşan avı yaptığını tespit ettik. Hemen bölgeye hareket ettik ve 10 kişilik kaçak avcı grubunu yakaladık. Bu kişiler hakkında yasal cezalar uygulandı. Tüfeklerine ve 2 adet araçlarına da el konuldu. Yasa dışı av yapan kişilere karşı 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda ve Kahramanmaraş’a yakışır şekilde görevimizi 24 saat yapmaya devam edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi