Afşin’de kaçak avcılık yapan 4 kişi yakalandı.

Afşin’e bağlı Oğlakkayası Mahallesinde, kaçak av yapan 4 kişi Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Av Koruma Ekipleri tarafından yakalandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma Ekipleri,Oğlakkaya Mahallesinde yasak olmasına rağmen tavşan avı yapan 4 belgeli avcıyı yakalayarak, av kabahat tutanağı düzenledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü Göksun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Av Koruma Ekipleri ve Jandarma ekipleri, Afşin bağlı Oğlakkayası Mahallesi kırsalında tavşan avı yapan 4 kişiyi, vurdukları avları ile yakaladı. Şahısların, yasak olmasına rağmen tavşan avı yaptıkları ve avcılık belgelerinin de olduğu öğrenildi.

Kaçak tavşan avında kullanılan tüfeklere ve avlanan hayvana el konuldu.

Yasadışı av yaptıkları gerekçesiyle bu şahıslara, yaklaşık 4 bin lira idari para ve tazminat cezası kesildi. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ekiplerinin av koruma kontrollerinin artarak devam ettireceği ve usulsüz kaçak avcılığa fırsat verilmeyeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi