Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, 7 kuyular bölgesine yapılacak olan kayak merkezinin kış sporlarına olan ilgiyi arttıracağını söyledi. 

Kahramanmaraş’a yapılan tesislerin artık etkisini göstereceğini dikkat çeken Kabakçı, “Tesislerimiz sporcular üzerinde çok olumlu yansımalar olacak” dedi.

Şehirde birçok branşta ilklere imza atmayı başardıklarına dikkat çeken Kabakçı, “Uzaman antrenör eşliğinde çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz daha önce şehirde yapılmayan branşları şehrimize kazandırmak olacak. Su sporlarımızın merkezinin bitmesiyle birlikte başta kano olmak üzere tüm su branşlarını yapmaya başladık. Tabi bunlar şehrimiz adına güzel ve sevindirici gelişmeler. Geleceğin şampiyon adayı sporcularının bu tesislerden çıkacağına inanıyoruz. Bu çalışmalar ilimizin değişik branşlarda sportif özelliğini de ortaya çıkarmaktadır. Çünkü düne kadar su sporları Kahramanmaraş’ta olur mu diyenler vardı. Biz bu su sporlarını yaparak onlara olabileceğini göstermiş olduk. Bunlar tam donanımlı tesislerimizdir” dedi.

7 Kuyular kayak merkezinin önemine de değinen Kabakçı, “7 Kuyular denilen bölgeye yapılacak kayak merkezinin ihalesi yapıldı. Bu kayak merkezi kayak sporumuzu da öne çıkaracağa benziyor. Yani kış sporu dediğimiz bir aktivitelerimizi de kazanmış olacağız. Önümüzdeki dönemlerde sporda adımızı sıkça söz ettireceğiz. Bu tesisleşme bize başarı olarak geri dönecektir. Su sporlarına aşırı bir ilgi var. Bu ilgi bizi heyecanlandırıyor. Şehrimizde çok önemli sporcular çıktı. Ve her geçen yıl bu sayı artarak devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi