Afşin Jandarma trafik timleri, sorumluluk bölgesinde bulunan ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri ve okul geçitlerinde yayalar ve sürücülere yönelik bilgilendirici eğitim ve denetim faaliyetinde bulunarak, broşür dağıttı.

Söz konusu uygulamaya ilişkin bilgi veren Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, "İçişleri Bakanlığının 'Trafikte Yaya Bilincinin Oluşturulması' projesi kapsamında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'ncü maddesinde yapılan değişiklikle "Sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar" hükmü getirildi. İlçe Jandarma Trafik timlerimizle birlikte ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri ve okul geçitleri bulunan alanlarda yoldan geçen yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçişleri sağlayarak, sürücülerimizi yaya geçitleri önünde durdurularak öncelik hakkının yaya geçidinden geçen yayaların olduğunu hatırlattık. İlçemizde üzücü kazaların meydana gelmemesi adına sürücülerin bilgi sahibi olmaları için broşürlerimizi dağıttık" diye konuştu.

Yapılan Denetim ve eğitim faaliyeti vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandığını ifade eden İlçe Jandarma komutanı Çakar, bu tür faaliyetlerin ve denetimlerin devam edeceği bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi