Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı, kırsal mahallelerdeki düğünlerde silah atılmasının önlenmesi amacıyla resmi ve sivil denetimlerini artırdı.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı, düğün, nişan ve asker uğurlama törenlerinde silahla rastgele ateş edilmesinin önüne geçmek amacıyla "Düğün ve asker evi yas evi olmasın" projesi kapsamında yaz boyunca denetimlerini devam ettirecek.

- Jandarmalar düğünlerde

Proje kapsamında kırsal mahallelerdeki düğün merasimlerine katılan ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, havaya ateş açılmaması, insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek maganda olaylarının önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri hafta sonu Hüyüklü, Emirilyas, Erçene ve TOKİ mahallerinde gerçekleştirilen düğünlerde,  düğün bitimine kadar havaya silah sıkılmaması için önlem aldı.

Silah sıkılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyeceğini, bu olayın toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısı ile sonlandırılabileceğini belirten jandarma ekipleri, silah atılması sonucu bir başkasının ölmesi, yaralanması ya da sakat kalmasına sebep olan insanların yasal sorumluluklarının yanında daha ağır olan vicdani sorumluluklarının bulunduğu unutulmaması gerektiği vurgulanarak, sivil ve resmi denetimlerin artırılacağı bilgisi de verildi.

Jandarma ekipleri, uyarılara rağmen havaya ateş ederek kurallara uymayan kişilere cezai işlem ve adlı işlem uygulandığını aktardı.

Editör: Haber Merkezi