Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri düğünlerde silah atılmasını önlemek amacıyla başlattığı denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hurman Mahallesindeki bir düğünde silahla ateş ettikleri ihbarı üzerine, düğün yerine gelerek 1'i ruhsatlı tabanca, 1'i kurusıkı tabanca olmak üzere 2 adet silaha el koydu. Düğün sahibine ise para cezası uyguladı.

Düğünlerde silahla havaya ateş etme olaylarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda İlçe jandarma Komutanlığı tarafından kurusıkı tabanca sahibine 1.294 lira, düğün sahibine emre aykırı davranıştan 306 lira para cezası uygulandı. Meskun mahalde silah atmaktan el konulan ruhsatlı tabanca sahibi ise adliyeye sevk edilerek, tabanca ruhsatı iptal edildi.

Düğünlerde ve halkın yoğun bulunduğu çeşitli yerlerde havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokanlara yönelik operasyonların devam edeceğini bildiren jandarma ekipleri, kırsal mahallelerde yaz süreci boyunca düğün ve benzeri organizasyonlarda bulunacağı, ateş ederek can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan kişileri kamera ile kayıt altına alarak yasal işlem yapılacağını kaydettiler.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da, 'düğün evi cenaze evi olmasın' projesinin uygulanmasına kararlılıkla devam ettirileceği ve ilçe merkezindeki düğünlerde silahla havaya ateş eden kişilere yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi