İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atatürk Caddesinde, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslendi. 24 aydır il il gezdiğini ifade eden Akşener, esnafların, vatandaşların, işsiz gençlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarına dikkat çekmeye çalıştığını belirtti.

Esnaf ziyaretlerinde ve gezilerinde toplumun her kesiminin dertlerini dinlediğini belirten Akşener, “24 aydır ben esnaf geziyorum. Bu esnafların bu dükkanlarında esnafın derdini duydum, işsiz gencin feryadını duydum; kayırılan dayısı olmadığı için atanamayan öğretmenler, devlet memurları gençleri gördüm. Tencere kaynatmakta zorlanan kadınları gördüm” dedi.

Düzenin değişmesi gerektiğini belirten Akşener,  “Tam 24 aydır o dükkanların içinde iktidar partisini yermedim. Kendi partimi övmedim. Propaganda yapmadım. Elbette oylarınıza talibiz ama o seçim zamanı. Yem fiyatlarının artması nedeniyle ineklerini kesime gönderen süt üreticilerini gördüm. Çiftçinin halini benden daha iyi biliyorsunuz. 1500-1600 lira emekli maaşı alanlar gördüm. 5 maaş alan danışmanlar varken 1600 lira emekli maaşı alan insan nasıl geçinir kardeşim. Bunların konuşulmasını sağlamak için yollardayım. Sizin derdiniz konuşulursa; sizin derdiniz üzerinden çözüm üretilirse seçen kazanır. Uzun zamandır şuculuk buculuk üzerinden kavga ettiriyorlar; birileri malı götürüyor siz çırak çıkıyorsunuz.” diye konuştu.

“Benim sizin sesiniz olmaktan başka bir görevim yok” diyen Akşener, her ziyaretimizde artarak bir araya geliyorsunuz. Her partiden, her görüşten insanımız bir araya geliyor. Birlikte el ele vermek zorundayız. Seçmen velinimet olmak zorunda. Bizler siyasileri tembelliğe alıştırdık. Seçim günü geldiğinde siz canınızın istediğine oy vereceksiniz. Vatandaş, seçmen velinimet olmalı. Bunu başardığımız gün A’dan Z’ye herkes sizin karşınızda hazır ola geçer. Özellikle gençlerimizden ricam var; gaza gelmeyin, birbirinizin karşısına dikilmeyin, kavgaya girmeyin ve her türlü bedeli sandıkta helal oylarınızla, demokrasiyle kim hata yapmışsa ona ödeteceksiniz. Patron sizsiniz.” açıklamasında bulundu.

Akşener, konuşmasının ardından cadde üzerindeki esnafları İYİ Parti Afşin İlçe Başkanı Mehmet Ali Taşkale, İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız ile birlikte ziyaret etti.

Akşener, ziyaretlerinde esnafların yaşadıkları ekonomik sorunları dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf gezisinin ardından diğer ilçelerdeki ve il merkezindeki programlarına katılmak üzere Afşin’den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi