İYİ Parti Afşin Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, yerel seçimler için belirlediği belediye meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı.

İYİ Parti Afşin İlçe Başkanlığında aday tanıtım toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, " Bizim kimseyle kavgamız yok. Seçimde Afşin'in gereğini yapacağına inanıyoruz. Bizim tek derdimiz Afşin'in daha iyi olması" dedi.

Afşin'e yakışan bir seçim süreci yaşayacaklarını dile getiren İYİ Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, " Hazırladığımız liste Afşin'i bir araya getirecek, birliğini ve beraberliğini sağlayacak isimler yer alıyor. Bizler hep beraber Afşin için yola çıktık. Amacımız, derdimiz Afşin olacak. Bizim yukarılarla derdimiz yok. Tecrübeli ekibimizle birlikte Afşin'e hizmet etmek istiyoruz. Listemizde CHP'den, DSP'den, Refah Partisi, DP ve AK Parti'den bizim saflarımıza katılan isimler var. Hepsi'nin de kalbi Afşin için atıyor. Tüm siyasi partiler bugün listesini YSK'ya teslim etti. Onlara da hayırlı olsun diyorum. Yerel seçimlerin Afşin'imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Taşkale, AK Parti'den İstifa Etti

Konuşmanın ardından tek tek belediye meclis üyesi adaylarını tanıtan Adem Yıldız'ın kontenjan 1. sıradan AK Parti'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Mehmet Ali Taşkale ismini okuması salondaki partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Tek amacının Afşin'e hizmet etmek olduğunu söyleyen Mehmet Ali Taşkale, şunları söyledi:

"Bu seçimler hepimiz için çok önemli. 31 Mart'ta Afşinliler ilçemizi kime emanet edeceğini belirleyecek. Yukarıdaki insanların ne dediği çok önemli değil. Bizim önceliklerimiz Afşin birlikteliği olacak ve bunu da sağladığı için çok kıymetli Adem Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ben çok uzun süreden beri siyaset yapıyorum. Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı yaptım, aday oldum daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisine çok iyi duygularla geçtim. Adem Bey'e de bir borcum vardı onu ödemeye geldim. Bu saatten sonra Adem kardeşimizin yanındayız. Sizlerle beraber mücadele edeceğiz. Bu sonuçların Afşin için çok iyi olacağına inanıyorum, inanmasam buraya gelmezdim. Kimseyi kötüleyerek, kimseyi dışlayarak bir şeylerin olmayacağına yürekten inanıyorum.

Siyaset uzun soluklu bir yarış. Ben Afşin’de milletin şöyle bir beklentisi olduğuna inanıyorum. 'Bizim dediğimiz olur. Başkasının dediği olmaz' diyenlere bu seçimde son vermek lazım diye düşünüyorum. bu duygularla buraya katıldım. AK Parti'de arkadaşlarımızla hiç bir sorunum yok. Onlardan da helallik istiyorum. Ben bu kararı Afşin için verdim. Bu günden itibaren İYİ Parti bayrağı altında Afşin'e hizmet etmek istiyorum"

İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri Adayları şu isimlerden oluştu:

Belediye Başkan Adayı Adem YILDIZ – İş Adamı

Meclis Üyesi Adayları

Ali Mercimek – Diş Hekimi

Zeynel Yüce – Eczacı

Hacı Bilal Polat – İlahiyatçı ve iktisatçı (Emekli Müftü)

Kaan Gündoğan –Makina Mühendisi

Ufuk Erçetin – Makine Mühendisi

Hakan Başaran- Veteriner

Metin Karahan – Veteriner

Cuma Sarıkaya – Öğretmen

Derviş Hurmanlı – Öğretmen

İsrafil Kılınç –Teknisyen

Selma Alaf – Ev Hanımı

Cuma Demir –Esnaf

Serkan Aslan – Esnaf

Levent Kuzdan – Esnaf

Hacı İsmail İlhan – Esnaf

Bülent Ruşen Genç – Çiftçi

Kazım Çinpolat – Çiftçi

Cuma Acer – Çiftçi

 Ali Kılınç – Emekli

Nuri Sakar – Emekli

Selçuk Durak – İşçi

Ahmet Ünal – İşçi

Kontenjan

Mehmet Ali Taşkale – İş Adamı

Nihat Dalkılınç – Emekli

Çoşkun Kalender – Makine Mühendisi

Editör: Haber Merkezi