İYİ Parti Afşin Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, seçim bürosunu açtı.

İYİ Parti ve CHP İlçe Teşkilatı tarafından, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ve Kuranı Kerim tilavetinin ardından gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törende, Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı.

İlk olarak konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Bozkurt, "Partimizin seçim bürosu açılışına katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mahsuni Cinpolat ile karşınıza çıktık. İnsanoğlunun niyeti ile nasibi arasındaki ince bir çizgide yaşadığına inanıyoruz. Bizim niyetimizin iyiliğinden ve güzelliğinden hiç şüpheniz olmasın. İnşallah Rabbimin izni ve sizlerin gayretiyle sonumuzda, nasibimizde iyi olur. Milletin adayı, milletin belediyesine başkan adayı yaptık. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

İYİ Parti ile Afşin'e hizmet geleceğini söyleyen İYİ Parti Afşin Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, "Bugün açtığımız partimizin seçim bürosunun meyvesini inşallah 31 Mart'ta alacağız. 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanı adayı olduk ve 500 oy farkla seçimi kaybettik.  Hayırlısı böyleymiş, Rabbim böyle uygun görmüş dedik. Seçimin ardından tüm Afşinlilerden helallik isteyerek, bizlere oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ettik. Bu süreçten sonra herkes çekildi. Şahsım olarak o günden bu güne kadar Afşin'i mahalle mahalle gezdim, sanayicimizi, esnaflarımızı gezdim. Vatandaşlarımızdan hiç kopmadık. Şimdi gönül belediyeciliği deniliyor ya, biz bunu 5 yıldır yapıyoruz. Hiç bir zaman vatandaşı ötelemedik. 10 yıl belediye başkanlığı görevi yaptım ve makam arabası, koruma kullanmadım ve belediyemizin kapıları, makamım, telefonum ve gönlümüz her zaman tüm vatandaşlarımıza açık oldu. Şimdi yeniden Afşin için yola çıktık. Her gittiğimiz yerde büyük bir teveccüh ve ilgiyle karşılaşıyoruz. " dedi.

- "Afşin ile olan bağımı kimse kopartamaz"

Parti ayrımı yapmadan Afşin'in adayı olduğunu söyleyen Başkan Adayı Yıldız, "Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partimiz bizleri Afşin Belediye Başkanı Adayı olarak gösterdi. Fakat biz Afşin'in adayı olarak yola çıktık. Afşin ile olan bağımı kimse kopartamaz. Ben kimseye bana oy vermedi diye hiçbir Allah'ın kuluna gönül koymadım. Parti ayrımı yapmadan tüm Afşinlilerden destek istiyorum. Bizler Afşin'e hizmet etmeye talibiz. Ülke siyaseti yapmadan Afşin'i büyütmek, hizmet etmek istiyoruz. Vatandaşın derdine deva olmak için bu yola çıktık." diye konuştu.

"Bende Afşin'in Atom Karıncasıyım"

Afşin'e hak ettiği hizmeti yapmak için gecesini gündüzüne katarak çalışacağını belirten Yıldız," CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Ali Öztunç, hakikaten karınca gibi çalışıyor ve vatandaşımız kendisine 'atom karınca' diyor. Boylarımız, huylarımız aynı. Destek verirken, beni de onu da ayırt etmeyin inşallah. O Kahramanmaraş'ın atom karıncası olsun, ben Afşin'in. El ele verelim birlikte Afşin'i kalkındıralım. Bu coşkuyu, kalabalığı görünce ben bu iş bitmiş demek istiyorum. Bizim beka sorunumuz Afşin'in sorunlarıdır. Bizim beka sorunlarımız, Akdere Projesi, kül yağdıran termik santralleri, Binboğa Göleti, santrallerin ve linyitlerin özelleşmesi, işsizlik, göç sorunudur. Bizim bekamız Afşin. İlçenin merkezindeki Beyceğiz Mahallesinde, kat yok, yeşil alan yok, sağlık ocağı yok, okulu yok. Afşin'in en eski, en geniş mahallesine ne hizmet geldi. Yeşil Afşin, kıraç Afşin oldu." açıklamasında bulundu.

"Tanır, Türkiye'nin incisi olacak"

Bazı projeleri hakkında bilgi veren Adem Yıldız, şunları söyledi:

"Bizler göreve gelirsek, Kayapınar mesire alanı olacak. Tanır, yapacağımız projeyle Türkiye'nin incisi olacak. Arıtaş Mahallemizin yaylalarını turizme açacağız. Buralara yapacağımız ahşap evlerle yaz-kış vatandaşlarımızı doğa ile buluşturacağız. Unutulan beldelerimize hak ettiği hizmetleri götüreceğiz. Pilot yerlerimiz olacak ve sorunları yerinde çözeceğiz. Yol açmak için belediyeden araç gitmeyecek. Önceden belirlediğimiz pilot noktalardaki araçlar ne iş varsa orada olacak. Bizler bu pilot noktalarımızı belirledik.  Bugün Hurman mahallemizin yolu yok, izi yok. Nereyi tutsak elimizde kalıyor. Akşama kadar anlatsak bitmez ama biz bu sorunları düzeltmek için bu göreve talip olduk."

"Yeni santrallerin ÇED Raporunun altında imzam olmayacak"

Afşin'e yapılacak yeni santrallerin karşısında olacağını dile getiren Yıldız," Afşin'e yapılması planlanan ve ÇED süreci devam eden C ve D sektörleri projeleri var. Bu santrallere onay gelir ve yapılırsa Afşin kalkıyor. Santrallerin döküm sahası Alpaslan Mahallesine kadar uzanıyor. ÇED raporuna onay verirsek kuzey mahallerimiz komple kalkacak. Bizim doğamız, tabiatımız hepsi bozulacak. Ben başkanlık görevinde olursam, hiç bir milletvekili Genel Başkanımız Meral Akşener de dahil olmak üzere hiç bir güç o ÇED raporunun altına imza attıramaz. Afşin'e söz veriyorum. Bunun sözünü mevcut belediye başkanımız verebiliyor mu? Çok merak ediyorum. Sözün bittiği yer 31 Mart ve her şey o günün akşamında belli olacak. Afşinli vatandaşlarımızın bu düzene bir dur diyeceğinden hiç bir şüphem yok. Desteğinizi kalbi Afşin için atan güzel ekipten esirgemeyin. Belediye meclis üyesi adaylarımızın hepsi birbirinden donanımlı. İnşallah vatandaşlarımızın önce duasını sonra desteğini istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu seçim bürosunun Afşin başta olmak üzere Kahramanmaraş'ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Faruk Atlı, CHP İlçe Mahsuni Cinpolat, İYİ Parti Elbistan Belediye Başkanı Adayı Abdullah Paksoy, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi