İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, Afşin'i turizmde marka yapmak için her türlü imkanı seferber edeceklerini söyledi.

Yerel seçim çalışmalarına devam eden İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, yerel üreticilerin desteklenmesi ve turizm unsurlarına yönelik yapılacak çalışmalarla Afşin'in kalkındıracaklarını belirtti.

- "Eshab-ı Kehf'e Bungalov Evler"

Afşin'in, ülkenin ve bölgenin en önemli tarih unsuruna ev sahipliği yaptığını söyleyen Yıldız, "İlçemizde Eshab-ı Kehf gibi çok önemli bir tarihi külliye bulunuyor. Buradan insanlarımız ne kadar faydalanıyor ? Yerli turistlerimiz ve ziyaretçilerimiz arabalarıyla gelip yarım saat mekanları ziyaret edip bölgeden ayrılıyor. Ziyaretçilerin bir su alacakları, vakit geçirecekleri bir yapı maalesef bulunmamakta.  İnşallah halkımızın da desteğiyle yerel seçimlerde başkanlık görevi bizlere verilirse en önemli projelerimizden biri turizm unsurlarımızı vatandaşlarımızın en iyi şekilde yararlanmasını için çalışmalarda bulunacağız. Eshab-ı Kehf'imize ' bungalov evler' yani ağaç evler inşa ederek vatandaşlarımızın burada kendi evleri gibi vakit geçirmesini, kalmasını sağlayacağız. Ayrıca yayla turizmi bakımından yine bizim için çok önemli Çatak ve Binboğa Yaylalarımıza bu ağaç ev projelerini uygulayacağız.  İnsanlarımız yaylalarda çıkacaklar, vakit geçirecekler ve temiz havayla buluşarak şehirden uzak, doğa ile iç içe olacaklar. İnsanlarımızı şehir kargaşasından uzak bir gün geçirmelerini sağlayacağız. Bu yatırımlar hem Afşin'imizi turizmde ön plana çıkaracak hem de yerel ekonominin desteklenmesine katkıda bulunacak. Hem Afşinli hem de Afşin kazanacak. Bu yatırımları hayata geçirmek için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

"Yerel üreticilerimizi destekleyeceğiz"

Afşin'e katkı sağlayan her üreticinin destekçileri olacaklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Afşin inşallah İYİ ile kendine yeten bir ilçe olacak. Turizm unsurlarımızın yanı sıra ilçemizin organik ürünlerinin de desteklenmesi çok önemli. Ova ilçesi olan Afşin'imizi ekonomiye katkı sağlayan ilçe olması için projelerimiz var. Organik un üreticilerimizi desteklenecek ve eski un değirmelerini tamir ederek faaliyete geçirilecek. Afşin, organik unda Türkiye'de markası olacak. Ayrıca salçalık biber, ve domates üretim merkezleri oluşturacağız. Afşin'imize el sanatları çarşımızı kuracağız. Burada yöresel ürünlerimiz, el işi ürünler ve turistik ürünler sergilenerek, satışı sağlanacak. Afşin için bir çok projemiz var. İnşallah İYİ ile Afşin'e doğal yaşam, doğal üretim yeniden hayat bulacak"

Yıldız son olarak, Yediler İş Merkezinde mimari çalışma yaparak çirkin görüntüye son vereceklerini ve iş merkezini faaliyete geçireceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi