Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye itfaiyesinin sadece yangın olayına müdahale ile kalmadığı çok çeşitli yardım ve kurtarma operasyonlarına katıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “Kamuoyunda daha çok yangın haberlerinde gündeme gelen itfaiyeciler, trafik kazalarından boğulma vakalarına, eğitimden hayvan kurtarma olaylarına kadar hayatımızın içinde. Hatta denilebilir ki, birçok hayvanın en büyük dostu, itfaiye. İçinde bulunduğumuz yaz ayları ile beraber, sıcaktan bunalıp serin bir yer arayan ve girdiği yerden çoğu zaman çıkamayan hayvanların yardımına itfaiye koşuyor.

Geçtiğimiz yıl 300’den fazla hayvan kurtarma olayı gerçekleştiren itfaiyeciler bu defa minik bir kedinin imdadına yetişti. Oruç Reis Mahallesi’ndeki iki katlı bir evin havalandırma boşluğuna düşen yavru kedi, Büyükşehir İtfaiyesi’nin uzun uğraşları sonucu düştüğü yerden çıkarılarak ev sahibine teslim edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi’nin yaz aylarında özellikle yılan yakalama vakaları çıkış yaptıkları biliniyor. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Büyükşehir itfaiyesi yetkilileri, sadece son bir hafta içinde, 23 hayvan kurtarma ve yakalama olayı çıkış yaptıklarını açıklayarak, yılan gibi tehlikeli hayvanların görüldüğü anda müdahale edilmeden 112 ihbar hattını aramaları konusunda Kahramanmaraş halkını uyardı.

Editör: Haber Merkezi