Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının, Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleriyle yaptığı yangın ve kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İtfaiye daire başkanlığına bağlı faaliyet gösteren AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek) isimli gönüllü itfaiyecilik teşkilatına 60 kişilik bir ekiple katılan Kahramanlar Offroad kulübü üyelerinin yangın güvenliği, ileri düzey arama kurtarma, trafik kazaları, ilk yardım ve kentsel arama kurtarma konu başlıklarından oluşan 44 saatlik eğitimi tamamlandı.

İtfaiye daire başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime kulüp üyeleri büyük ilgi gösterdi. Gönüllü itfaiyeciler, teorik eğitimin yanı sıra profesyonel itfaiyeciler eşliğinde pratik eğitim de yaptı. Hurda bir aracın içinde mahsur kalanları kesici ve ayırıcı ekipmanlarla kurtaran Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri, daha sonra aynı aracı ateşe vererek kuru kimyevi tozlu söndürücülerle ve itfaiye araçlarıyla söndürdüler.

Düzenlenen tatbikat ve eğitim süreci hakkında açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, AKMOD'un gönüllü itfaiyecilik konusunda Türkiye’de model olacak çalışmalara imza attığını ifade ederek, bu katılımla da özellikle kentsel arama kurtarma ve dağcılık faaliyetlerinde çok güçlendiğini söyledi.

AKMOD'un Kahramanmaraş’ta kentsel ve kırsal alanda teşkilatlandığına da yer veren Küçükönder, “Bizim itfaiyemiz şehir genelinde 26 ayrı noktada hizmet veriyor. Ama özellikle şehrimizin coğrafi yapısı sebebiyle bu sayı her yere yeterince hızlı ulaşabilmemiz için yeterli değil. Biz bu sıkıntıyı gönüllü itfaiyecilik modeliyle aşmayı amaçlıyoruz. Bugün Kahramanmaraş’ın tüm mahallelerinde AKMOD'un üyeleri var ve bizim eğitim hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Yakın zamanda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda arama kurtarma tatbikatları yapacağız. Ekibimizin diri ve eğitimli kalması için tüm fırsatları değerlendirmeye gayret ediyoruz. Sağ olsun büyük şehir belediyemiz, gönüllü itfaiyecilik hizmetlerimizin tamamını finanse ederek insana verdiği değeri bir kez daha kanıtlıyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın fatih Mehmet Erkoç'a teşekkürlerimizi arz ediyoruz" dedi.

Kulüp adına konuşan basın sözcüsü Gökmen Kanarya ise, "Öncelikle bize kapılarını sonuna kadar açan, bizleri burada iki hafta boyunca misafir eden başta İtfaiye Daire Başkanımız ve AKMOD başkanımız Sayın Cahit Küçükönder'e ve tüm itfaiyeci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler amatör olarak zaten yaptığımız arama kurtarma faaliyetlerini artık daha profesyonelce yapabileceğimiz bu eğitimi aldığımız için çok mutluyuz. Biz biliyoruz ki bir insanı kurtarmak, insanlığı kurtarmak gibidir. Biz bu 4x4 arazi araçlarını hobi olarak kullandığımız gibi insanlığa hizmet amacıyla da kullanmak istiyoruz. Bu bağlamda İtfaiye Daire Başkanlığımızla bir işbirliği içerisine girmek istedik, onlar da bu birlikteliğin vatandaşlara hizmet için çok faydalı olacağını söylediler. Bu vesileyle bu güzel atmosferi organize ettik ve 70 üyemiz ve 42 arazi aracımızla AKMOD teşkilatına katıldık. Bizi en çok sevindiren şey bu şehirde bizimle aynı dili konuşan, bizim ilgi alanlarımızda profesyonelleşmiş bir itfaiye teşkilatının olması. Umarız bu organizasyon diğer şehirlere de bir örnek olur" ifadelerine yer verdi.

Tatbikat sonrası Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri, kendi gelenekleri olan teker üstüne teker çıkarma gösterisini yaparak başarılarını kutladılar.
Editör: Haber Merkezi