Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 130 metre derinliğindeki kuyuya düşen köpek için seferber oldu.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “23 Temmuz 2017’de meydana gelen olay, 112 ihbar hattına düşünce Büyükşehir İtfaiyesi Kurtarma ekibi harekete geçti. Dulkadiroğlu kırsalındaki Elmalar Mahallesi’nde 135 metrelik kuyuya düşen köpeğe ulaşmak için yaklaşık 10 saatlik bir çalışma yapan itfaiye başarılı bir operasyonla köpeği kurtardı.

Kuyunun ilk 10 metresinde olduğu tahmin edilen köpeğe ulaşmak için kepçeyle çalışma yapıldı. Çalışma sırasında köpeğin bulunduğu yere yiyecek ulaştırılmaya çalışıldı. Saatler süren çalışma sonunda kuyunun 8. Metresindeki bir yükseltiye düştüğü anlaşılan köpeğin mucize eseri yara almadığı görüldü. Bitkin olduğu gözlenen hayvan, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri ekiplerine teslim edildi.

Mahalle sakinleri, köpeğin kuyuda bir hafta mahsur kaldığını, günlerce hayvana su ve yiyecek ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Büyükşehir İtfaiye ekipleri, mahalle sakinlerine durumu 112 hattına haber vermekte gecikmeleri hayvanın telef olmasına sebebiyet verebileceğini belirterek gerekli bilgilendirme ve uyarıları yaparak gruplarına döndüler” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi