Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Afşin İtfaiye Şubesi tarafından yangın tatbikatı düzenlendi.

Deprem ve yangınlara karşı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla yapılan tatbikata,Afşin İtfaiyesi, yangın anında yapılması gerekenleri öğrencilere uygulamalı olarak anlattı.

Tatbikat gereği verilen yangın alarmıyla birlikte öğrenciler okulu süratle tahliye etti. Tahliye sonrası itfaiye ekipleri okulun üçüncü katına uzattığı yangın merdiveniyle okulda kalan kişileri güvenli bir şekilde yangından kurtardı.

Öğrencilere yangını en güvenli ve en çabuk nasıl söndürecekleri konusunda bilgi verildiği tatbikatta, okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı. Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan yangına  itfaiye ekipleri ve öğrenciler yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.

Verilen bilgileri can kulağı ile dinleyen öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Okul bahçesinde yakılan yangına mesleğin zorlukları, yangında yapılması gerekenler ve itfaiyenin görevleri konusunda bilgi verilen eğitimde, öğrencilerden olası bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi ve 110 İtfaiye İmdat Çağrı Merkezine bilgi vermelerini istendi.

 

Editör: Haber Merkezi