Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerinde hem hizmet içi eğitim verdi hem de Afet Koordinasyon Merkezi çalışmalarını hızlandırdı.

16 Nisan 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen çalışmalara, İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, Müdahale Şube Amiri Mehmet Ejderha, itfaiye eğitim çavuşları Ali Gürbüz, Nimetullah Aksoy ve AKOM görevlisi harita mühendisi Alper Yalçın katıldılar.

 İlçelerde görev yapan tüm personellerin hazır bulunduğu eğitimlerde, teorik eğitimin yanı sıra uygulama da yaptırıldı.

AKOM çalışması kapsamında ise, olası doğal afet durumunda, ilçe itfaiye gruplarının koordinasyonun hızlı ve etkili şekilde sağlanması konusunda istişareler yapıldı, ilk yardım eğitimlerini alan acil müdahale ekipleri gözden geçirildi ve belirli noktalardaki hidrantlar denetlendi.

Ayrıca Elbistan ve Afşin ilçelerimizde merkez ve kırsal mahallelerdeki yangınlara  ve diğer itfai olaylara daha hızlı müdahale için müfreze yeri nokta çalışmaları yapıldı. Elbistan ve Afşin ilçelerimizdeki mevcut şubelerimize ilave olarak; Elbistan’da merkez Pınarbaşı mevkiinde, Malatya yolu Gücük  mevkiinde ve Afşin Tanır mevkiilerinde  3 adet müfreze yeri belirendi.

İl genelinde halen 26 şubede hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız, yangına ulaşım süresini merkez ilçelerde olduğu gibi kırsal mahallelerimizde de en kısa süreye indirerek, itfai olaylarda olası can ve mal kaybını ortadan kaldırmayı ya da asgari düzeye indirmeyi hedefliyor.
Editör: Haber Merkezi