Dondurması ve kırmızı biberiyle ünlü Kahramanmaraş'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen "Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" başladı.
Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kentin, daha Kurtuluş Savaşı başlamadan düşmanı şehirden attığını, şehrin çocuklarının o gün oluşan ruhla büyüdüklerini söyledi.
Bugünün kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bugün misafir oldukları İstanbul'da İslam medeniyetinin mükemmele ulaştığını dile getiren Ünal, İstanbul'daki ruh ile Kurtuluş Savaşı başlamadan düşmanı şehirden atan ruhun Feshane'de buluştuğunu dile getirdi.
Ünal, "Her Maraşlı şairdir. Her Maraşlı zulme ve haksızlığa isyan eder kelimelerinde. Bizim İstanbul'un, Kahramanmaraş'ın ruhunu yeniden öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü İstanbul'un ruhu büyük bir medeniyetin ruhudur. Kahramanmaraş'a gittiğinizde ise o büyük medeniyetin ocaklarından birisini görürsünüz" dedi.
Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın tanıtımını amaçlayan bu etkinliği çok önemsediğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Kahramanmaraş'ın özellikleri ve güzellikleriyle Türkiye'de dikkati çeken şehirlerden biri olduğunu belirterek, şehrin tarihine değindi.
Kentin göç vermeyen bir il olduğunu ve kendi kendisine yetebildiğini vurgulayan Topbaş, bu ilin İstanbul'da Türkiye'ye tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
"Kentte işsizlik oranı sıfır"
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise ünlü yazar ve şairlerin şehre ait sözlerini paylaşarak, şehrin, güzel insanların kenti olduğunu söyledi.
Bu güzel şehirden, kültür başkenti, medeniyetin merkezi İstanbul'a geldiklerini kaydeden Poyraz, İstiklal Madalyası ve "Kahraman" unvanıyla ödüllendirilen şehrin artık daha iyi tanıtılması gerektiğini dile getirdi.
Poyraz, Kahramanmaraş'ın artık sadece dondurmasıyla tanınan bir şehir olmadığını belirterek, şehrin değişen ekonomik faaliyetlerine, ülke genelinde öne çıktığı alanlara değindi.
Kentte işsizliğin yüzde sıfır olduğunu vurgulayan Poyraz, huzur buldukları ve "anne kucağı" olarak gördükleri İstanbul'da Kahramanmaraş'ı daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
 Dondurmadan yöresel yemeklere Maraş'a ait her şey...
Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, bu etkinlikle Kahramanmaraş'ı, şehrin ürünlerini ve tarihi, turistik yerlerini tanıtmayı amaçlıyor.
Tanıtım günlerinde, saklı değerleriyle yoğun ilgi görmesi beklenen Kahramanmaraş'a ait özellikle dondurma ve kırmızı biber stantları dikkati çekiyor.
Cips tarhanası, oyma ağaçtan yapılan ürünler, sim sırma nakışlar, ceviz, üzüm şırasıyla yapılan sucuk, çeşitli yöresel yemekler ve tarım ürünlerinin bulunduğu stantların yanı sıra şehrin tarihi ve turistik yerleri anlatılıyor.
Editör: Haber Merkezi