Şehit Filistinler için Gıyabı Cenaze Kılındı

Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şubesi, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösterdi.

Afşin Ulu Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube üyeleri ve vatandaşlar, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılarak, ellerindeki Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ile "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Derneğin Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin, yaptığı açıklamada, İsrail'in, 21 yüzyılda bütün dünyanın gözü ününde insanlık suçu işlediğini belirtti.

Filistinlilere yapılan katliamı nefretle kınadıklarını dile getiren Ertekin, "İnsanlık dışı saldırıya sessiz kalan veya bir kınamayla geçiştiren tüm batılı devletleri ve özellikle İslam ülkesi yöneticilerini de lanetle kınıyoruz." dedi.

Mescidi aksanın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ifade eden Ertekin, şunları söyledi:

"Kudüs, Peygamber Efendimizin miraca çıktığı mekân, Allah'ın etrafını mübarek kıldığı mescit ve bütün Müslümanlara bırakılan bir emanettir. Mescidi aksa 70 yıldır yahudiler tarafından esaret altındadır. Kudüs'ün ABD tarafından başkent ilan edilmesi kara bir lekeyken İsrail, şimdide Filistinli kardeşlerimize yönelik katliam gerçekleştirerek yine bir insanlık suçu işledi.

Amerika ve Siyonist İsrail,  onlar kanla beslenirler, onların insan öldürmesi olmazsa olmazlarıdır. Tüm İslam devleti yöneticilerine, siyasetçilere,  cemaat liderlerine, STK ve medyaya sesleniyoruz, gelin hep beraber anlımıza çalınan bu kara lekeyi alnımızdan silelim. Dünyanın dört bir tarafında Filistin'de, Türkmenistan'da, Mısır'da, Irakta, Suriye'de Müslüman kanı akıtan emperyalist güçleri ve iş birlikçilerini kovalım"

Müslümanların kendi aralarındaki mezhep, cemaat kavgalarını bir kenara bırakılması gerektiğine değinen Ertekin, " Tek düşman Amerika-İsrail ve emperyalist ülkelere karşı hep beraber savaşmalıyız. Aksi takdirde yüz yıllardır bizim verdiğimiz cemaat,  mezhep kavgaları Amerika-İsrail ve emperyalist ülkelerin işine yaramakta, onların güçlenmesini sağlarken, İslam ümmetinin zayıflamasına, zillet içinde yaşamasına sebep olmakta. Allah'a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan insanların mezhepçilik, cemaatçilik kavgalarını bırakarak tek düşman emperyalizme karşı birleşmeleridir.  Kudüs özgür olana kadar ve yeryüzünde emperyalizm, Amerika ve Siyonist İsrail yok olana kadar bizim mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından slogan atan vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

Editör: Haber Merkezi