Ulu Cami önünde toplanan Şefkatli Eller Derneği üyeleri ve vatandaşlar, "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs'e selam, direnişe devam" ve "Filistin için ayaktayız" yazılı dövizlerle ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Derneğin Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin, yaptığı açıklamada, bütün dünya Müslümanlarının ortak değeri olan Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kudüs’ün sıradan bir toprak parçası olmadığına değinen Şefkatli Eller Derneği Başkanı Şeref Ertekin, “Kudüs bombalandığında bir iki slogan atıp ondan sonra Kudüs’ü unutan Müslümanlardan olmadık ve İnşallah olmayacağız. Allah'ım sen şahit ol bütün Kudüs şehitleri şahit olsun, Kudüs şahit olsun ki 30 yıldan beri Kudüs'ü kendimize dava edindik Kudüs'e bir namus gözüyle baktık çünkü Kudüs sıradan bir toprak parçası değil Allah'ın emanetine sahip çıkma davasıdır. İnşallah Kudüs Özgür olana kadarda bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz Allah'ın emanetine ihanet etmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki, Amerika ve İsrail’e hizmet eden tüm üstlerin kapatılması gerektiğini ifade eden Ertekin, şu ifadelere yer verdi:

“Ey hükümet yetkilileri artık söz bitmiştir. Türkiye'deki bütün elçilikler konsolosluklar kapatılmalıdır. Kürecik, İncirlik gibi Amerika ve İsrail'e hizmet eden bütün üstler kapatılmalıdır. İsrail ile yapılan bütün antlaşmalar çöpe atılmalıdır. Libya ve Azerbaycan’a gönderdiğimiz Mehmetçiği Kudüs'te de görmek istiyoruz. Bu uğurda ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz halk olarak, Müslümanlar olarak bu bedeli canımızla kanımızla ödemeye söz veriyoruz. Kudüs'ü hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Kudüs özgür olana kadar her zaman her yerde davamız olacaktır.”

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi