Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B termik Santrallerine 219 daimi işçi alacağını açıklamasının ardından adaylar, başvuru yapmak için İŞKUR Afşin Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 3 yıl aradan sonra Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine işçi alımı yapacağını açıklaması, bölgedeki binlerce kişi önemini için umut oldu.
219 kişilik işçi alım ilanının yayınlanmasının ardından birçok aday, İŞKUR Afşin Şube Müdürlüğü’ne akın etti. İlanın yayınlandığı 4 Kasım 2014 tarihinden itibaren çok sayıda kişi hem detaylı bilgi almak hem de başvurusunu yapmak üzere İŞKUR’un yolunu tutunca yoğunluk yaşandı. Şuana kadar ilana kaç kişinin başvurduğu net olarak öğrenilemezken birçok adayın da başvurusunu internet üzerinden yaptığı bildirildi.
İŞKUR Afşin Şubesi önünde bekleyen işçi adayları ise, 3 yıldır bekledikleri işçi alımı haberi ile sevindiklerini belirttiler.
Söz konusu işçi alım ilanına başvurular 13 Kasım 2014’te sona erecek. Başvurular, İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek. Müracaatların alınmasının ardından, EÜAŞ işçilerin belirlenmesi amacıyla mülakat yerine Kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi’ne sınav yaptıracak. Sınavda başarılı olan kişiler, işe başlayacaklar.  
Editör: Haber Merkezi