İŞKUR’un, Toplum Yararına Program kapsamında Afşin Belediyesine 50, Afşin Orman İşletme Şefliğine 10 kişinin  6 ay süreyle çalıştırılacak geçici işçilerin kura çekimi bir hafta ertelendi.

Toplum Yararına Program kapsamında Kahramanmaraş ve ilçelerde 6 ay süreyle çalıştırılacak olan geçici işçilerin 8 Mart 2017 Çarşamba günü başlaması gereken kura çekimi ileri bir tarihe ertelendi.

Toplum Yararına Programı kapsamında Kahramanmaraş ve ilçelerde 6 ay süreyle istihdam edilmesi planlanan geçici işçilerin başvurusu geçtiğimiz Cuma günü son bulmuş, 6 ay süreyle istihdam edilecek olan kişilerin Noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirleneceği açıklanmıştı.

Bugün İŞKUR yetkililerden alınan bilgilere göre çekilmesi planan kura çekiminin yaşanan teknik sorundan dolayı Türkiye’nin 81 ilinde ikinci bir talimata kadar ertelendiğ öğrenildi. Kura çekimlerinin ertelenmesinin nedeni olarak Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları ve nüfusa dayalı adres kayıt sistemi kontrolü esnasında tüm Türkiye’de yaşanan teknik sorundan dolayı olduğu belirtiliyor.

İŞKUR,ayrıca iş başvuru yapanlara sms göndererek bilgi verdi. İşçi alımlarının ise önümüzdeki hafta yapılacagı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi