IŞID Tarafından Kaçırılan
“Ela Bebek” Afşinli

Evlatlarımızı sağ salim istiyoruz

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda rehin tutulan 8 aylık Ecrin Ela’nın dedesi;  torununu, kızını ve damatlarına biran önce kavuşmak istediğini kaydetti.
Afşin Atatürk Caddesi, Cafer Sokak’ta yaşayan Doğan ve Döne Ertekin’in kızları Sümeyye,  geçen yıl hayatını Emin Ercan ile birleştirdi. 3 ay önce Afşin’e gelen Ercan ailesi 8 aylık kızlarıyla birlikte Musul Konsolosluğuna gitti.
Operasyon yapılmamasını isteyen Doğan Ertekin, “Benim çocuklar 4 senedir Irak’talar. Bu haberi duyduğumda yoldaydım ve işi bırakıp hemen eve geldim. Kızımın Erzurum’da mezuniyet töreni vardı oraya da gitmedim.3-4 gündür uyku uyumuyorum. Başbakanımızın, devletimizin onları kurtaracağına güveniyorum. Operasyonla bu iş olmaz, gerçekten olmaz. İnşallah operasyonsuz çocuklarımızı oradan sağ salim getirirler. 8 aylık torunum Ecrin Ela’da orada. Torunumu en son 3 ay önce Irak’a gitmeden görmüştüm. Afşin’e geldiler ve birkaç gün kaldılar ve gittiler.  Şu durumda operasyona gerek yok. Operasyon yaptığında oradaki çocuklar heder olacak. Sen onlara vurur onlarda sana .Bunu devletimiz kendi diplomatik çözümle alması gerekir. Sen onlara vurursan onlarda sana vurur. Bu durum olmaz. Başbakanımız  Tayyip Erdoğan, bu işi çözer ve kimseye düşürmez” dedi.


Anne Döne Ertekin ise, Bu olayı duyduktan sonra sabah akşam ağlıyoruz. Dualar ediyoruz.  Evel Allah daha sonra Başbakanımıza güveniyorum. Torunum Ecrin Ela’ya biran önce inşallah kavuştururlar. Torunumu en son 2-3 ay önce görmüştük. Dün telefonum çaldı. Kocam dışarı çıkmıştı. Benimde okuma yazmam yok. Alo dedim, sen kimsin dedim? “Anne ben Sümeyye” dedi. “Kimseye söyleme biz iyiyiz, sağlığımız yerinde, bize sıkıntı etmeyin dedi” ve kapattı telefonu.  “ diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi