İşçilere bayram sürprizi
AEL’de 65 işçi işten çıkartıldı
 
Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL)’de bir firmada şoför olarak çalışan 65 kişi, kendilerini haksız yere işten çıkarıldığını iddia ederek oturma eylemi yaptılar.
AEL İşletmesi bünyesinde özel bir firmada şoförlük yapak 65 kişi işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler AEL İşletmesi önünde toplanarak önce basın açıklaması ardından ise, oturma eylemi yaptılar.
İşten çıkarılan şoförler adına açıklaması yapan Mikail Kanat, şunları söyledi; “27 Eylül 2013 tarihinde 65 şoför arkadaşımızın işine son verilmiştir. İşten çıkarılmadan 1 hafta önce sigorta işlemlerimiz durdurulmuş. İşletmelerde 65 şoför 1 hafta boyunca sigortasız olarak çalıştırıldık.”
Açıklamasının devamında Kanat; “İşten çıkarılan arkadaşlarımıza kıdem ihbar ve tazminat vermemek için 29. maddeden dolayı işimize son verildi. Biz işten çıkarılan işçiler olarak hak ettiğimiz maaşlarımızı alamadık, mağdur haldeyiz. İşten çıkarılan şoförler olarak bizler işimize geri dönmekten çok, işten çıkarılma nedeni olarak gösterilen 29. maddenin sicilimizden çıkarılmasını, dolayısıyla aklanmamızı istiyoruz. Çünkü 29. maddeden dolayı yeni bir işe girme imkânımız elimizden alınmakla beraber hak ettiğimiz tazminatımızı da alamıyoruz.” dedi.
Yapılan basın açıklamasının sonunda işletme müdürü ile görüşmek için 3 temsilci seçildi. Seçilen 3 temsilciyle görüşen işletme müdürü, işten çıkarılan işlerin haklarını alabilmeleri için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
İşletme müdürü ile yapılan görüşmenin ardından AEL işletme Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi