Afşin Mesleki Eğitim Merkezi ile Güven-Ay firması arasında  tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik meslek kursları açılması ve bu eğitimlerin belgelendirilmesi konusunda protokol imzaladı.
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Köker ve Güven-Ay firması yetkilileri katıldı. İmzalanan bu protokol ile şirket bünyesinde çalışanlar 40 saat mesleki eğitim alacak. Eğitim sonrası başarılı olanlara kurs bitirme belgeleri verilecek.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Köker, “Afşin Mesleki Eğitim Merkezi olarak 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında rekor sayıda kursiyere çeşitli alanlarda meslek edindirme kursları düzenledik. Bu kurslara toplam 800 kursiyer katılmıştır. 800 kursiyere Makine Bakım Onarım, Kaynakçılık, Elektrik Tesisatı ve Pano Monitörlüğü, Hijyen gibi alanlarda kurslar verdik. Bu protokol ile Tehlikeli ve Çok tehlikeli işlerdeki çeşitli alanlarda kurslar vereceğiz. İlçemizde faaliyet gösteren diğer şirketlerde isterlerse bu tür protokol yapabiliriz. "dedi.
Güven-Ay Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ve Yusuf Polat ise, “Bugün Afşin Mesleki Eğitim Merkezi ile firmamız arasında tehlikeli ve çok tehlikeleri işlerde çalışanlara yönelik protokol imzaladık. Firmamız bünyesinde çalışanlar bu kurslardan yararlanacak. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi