Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, yazılı bir açıklama yaparak 2013 yılı işçi yevmiyelerinin belirlendiğini söyledi. Akpınar, tarım işçisinin bir günlük yevmiyesini 28 TL olduğunu kaydetti.
 Afşin Ziraat Odası Başkanlığında bir araya gelen çiftçiler ve işçi çavuşları, tarım işçilerinin yevmiyelerini belirlediler. Geçen yıl akşama kadar 19, öğleye kadar 13 TL olan işçi yevmiyeleri, yapılan sıkı bir pazarlığın ardından akşama kadar 28, öğleye kadar da 14 TL. olarak belirlendi.
 Konu hakkında açıklama yapan Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “ 2013 yılı çalışma mevsimi başladığından işçi yevmiyeleri çavuşluk içinde 28,00 (yirmisekiz ) TL olarak belirlenmiştir. Yatılı gelen işçiler için geliş işverene gidiş işçiye aittir. 16 yaşından küçük işçilerin çalıştırılması yasaktır. Her gün gidiş geliş yapan  işçiler için ; gidiş geliş ücreti  işveren ve işçiler kendi arasında anlaşacaklardır. İşçi en az 8 saat çalışmak zorundadır. Açık kamyon ve kamyonetle işçi taşınması yasaktır. Zaruri ihtiyaçlar işveren tarafından karşılanacaktır” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi