Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan:

“İşçi kardeşlerimizin haklarının savunucusu olacağız”

Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, taşeron işçi statüsünün tamamen kaldırılması, asgari ücrete bir çözüm bulunması ve iş kazalarına karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.

Taşeron işçilerinin, özel sektör işçilerinin ve devlet sektörü işçilerinin hor görüldüğünü ifade eden Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan, “ İşçimizin sorunu ise taşeron işçi sorunudur. Bir türlü kanunlaşmayan taşeron işçi kanunu taşeron işçimizi ciddi bir sıkıntı içine sokmuştur. Her an işten çıkarılma korkusu, sendikal hakları, yıllık izinler, ek mesai ücreti bu işçilerimizin belli başlı sorunlarından sadece bazılarıdır” dedi.

Taşeron işçilerin maddi anlamda zor günler geçirdiklerini ve ailevi sorunların çıktığını dile getiren, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan,” İşçilerimiz evlerine ekmek parası götürmek için, ailesinin geçimini sağlamak için gece gündüz çalışıyor ve bu işçilere yapılmayan kalmıyor. Çalıştıkları yerlerde iş hassasiyetine göre koruyucu elbiseleri yok, tozlukları yok, ayaklarındaki ayakkabıları çok kötü durumda çalışmaya devam ediyorlar. Çalışma şartlarını beğenmeyen, hakkını arayan işçi olduğu zaman ise hemen işten çıkarılıyor. Kanunlarımızda buna müsait olduğu için işçiyi işten çıkarmayı tehdit olarak kullanıyorlar. Bu arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değiller mi? Neden hakları sürekli birileri tarafından gasp ediliyor” açıklamasında bulundu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“ Devlet kurumları ise taşeron şirkete sahip çıkıyor, gariban işçilerimize sahip çıkmıyor. Bu memlekete gelen büyük firmalar ise işçiye başka illerde daha fazla ücretle ve daha güzel imkanlarla çalıştırırken bizim ilçemize gelince bu güzel imkanlar en az seviyeye çekiliyor. İlçemiz, en kalifiye elemanları elinde bulundurmasına rağmen her zaman sonuç aynı oluyor. Bu memlekete neden bunu yapıyorlar tespit etmek gerekir. Bu firmalarda buradan çağrı yapıyor işçinin hakkını vermelerini istiyoruz. Bu memleketin kaderi bu değil.”

“Türkiye’nin en büyük işletmeleri özel sektöre devrediliyor fakat kimsenin sesi çıkmıyor. Afşin Elbistan A Termik Santralı ve buraya kömür temininde bulunan Afşin Elbistan Linyit İşletmesi satılıyor. Hiç kimseden ses yok. Firma gelip teslim alacak, herkeste bir vurdumduymaz bir tavır söz konusu. Kim ne alıyor, kim ne satıyor arkadaşlarımıza doğru düzgün bir bilgi verende yok. Bu işçilerin suçu nedir? Dürüst olmak mı? Çalışmak mı? Üretmek mi? Emeklerini esirgememek mi? Taşeron firmada çalışan arkadaşlara, özel firmada çalışan işçiler, devlette çalışan işçiler gelin, Afşin Ülkücü işçiler derneğinde buluşalım sorunlarımızı hep beraber çözelim. Haksızlığın önünde set olalım. Haklının yanında mücadele edelim. Hak arayalım, kimseye boyun eğmeyelim bir tek Allah’a boyun eğelim. Ülkücü İşçiler Derneği olarak biz bu haksızlığın karşısında susmayacak ve işçi kardeşlerimizin haklarının savunucusu olacağız” açıklamalarına yer verdi.

 

Editör: Haber Merkezi