Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İş-Kur arasında imzalanan istihdam protokolü gereği iş başı yapacak işçilere İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nce yürütülen eğitimlerde iş başı yapacak 400 işçiye iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

20 Mart 2017 Pazartesi günü saat 08.30’da başlayan eğitimlerde İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Kazlı; “Çalışma Mevzuatı ile ilgili Bilgiler, Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları, İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Hukuki Sonuçlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları ve Güvenlik Kültürü, Meslek Hastalıklarının Sebepleri” konularında bilgiler aktardı.

İş Güvenliği Uzmanı Zihni Kılıç; “Kimyasal, Fiziksel ve Ergonomik Risk Etmenleri, Elle Kaldırma ve Taşıma, Ekranlı Araçlarla Çalışma, Biyolojik ve Psikolojik Risk Etmenleri” konularında işçilere bilgiler aktardı.

İş Güvenliği Uzmanı Onur Erdi; “İş ekipmanlarının Güvenli Kullanımı ile Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı konularında işçileri bilgilendirirken, Hayati Osmanoğlu ise; Elektrik Tehlikeleri, Riskleri ve Önlemleri, İş Kazalarının Sebepleri ve Korunma Prensipleri ile Tekniklerinin Uygulanması ile Güvenlik ve Sağlık İşaretleri” konularında işçileri bilgilendirdiler.

Eğitim programının sonunda işçilerden gelen sorulara da cevap veren uzmanlar İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini tamamladılar.

Editör: Haber Merkezi