Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında Afşin Belediyesi’ne ve Afşin Orman İşletme Şefliğine alınacak işçi başvuruları Cuma günü sona eriyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Toplum Yararı Program (TYP) kapsamında Kahramanmaraş genelinde bin 600 kişi istihdam edilecek. İstihdam edilecek olan bin 600 kişinin 60 kişisi Afşin’den alınacak. Afşin Belediyesi’ne 50, Afşin Orman İşletme Şefliğine ise 10 kişi alınacak. Başvurular Pazartesi günü başladı ve bu Cuma günü sona erecek.

Konu hakkında bilgi veren Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “Türkiye İş Kurumu işçi, işveren arasında aracılık hizmetlerinin yanında görevlerinin biride toplum yararına program çerçevesinde eleman çalıştırıyoruz. Bunun finansmanı işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. İşsizlik sigortası fonundan özellikle kamu yararına Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde kamu ve kuruluşlarında işçi çalıştırıyoruz. Bunların asgari ücretten maaşlarını SGK’sını biz yatırıyoruz. İlimizde de Genel müdürlüğümüz tarafından bin 600 kişilik kontenjan ayrıldı. Valimizin başkanlığında hangi kurumlarda ne kadar kişi çalıştıracağı noktasında dağılımımızı yaptık. 3 kurumda çalıştıracağız. Orman Genel Müdürlüğümüzün ağaçlandırma işlerinde, belediyelerin park bahçe, çevre düzenlenmesi, kamusal alt yapının yenilenmesiyle ilgili birimlerinde ve Müftülüğün kuran kursları, camilerin temizliği, çevre düzenlemesi konusunda bin 600 kişilik eleman çalıştıracağız. Müracaatlar 27 Şubat 2017 Pazartesi itibariyle başladı, 03 Mart 2017 Cuma günü sona erecek” dedi.

Yaş Sınırı 18-65

Afşin Belediyesi ve Afşin Orman İşletme Şefliğine alınacak olan işçiler için yaş sınırı 18 yaş ile 65 yaş olarak belirlendi.

Engellilerinde başvuruda bulunabileceğine değinen Yüce, “Bayanlar ve yüzde 40’ın üzerinde olan engellilerde yaş sınırlaması yok. 18-65 yaş arası çalışabilecek herkes bayan erkek başvurabilir. Yaş kısıtlamasının amacı toplum Yararına ve kamu yararına herkesin bildiği projeleri yapıyoruz biz. Toplumda dezavantajlı grup dediğimiz iş bulması daha zor olan kişiler için yapılmış bir proje. Bugün gençler nereye gitse her işi yapar ama 35, 40 yaşının üzerinde ki insanlar kolay kolay iş yapamaz. Dezavantajlı konumdan avantajlı konuma geçirmek için 35 yaş üstü erkekler için böyle bir şart konuldu. Bayanlar için böyle bir sınırlama yok. İnşallah 15 Mart’ta ise görevlerine başlayacaklar. 6 ay süreyle asgari ücretle maaşlarını alacaklar. Sigorta primlerini yatıracağız. Kahramanmaraş’a ciddi manada 30-40 milyon TL ilimize girdi sağlayacak. Kurumumuzun ekonomiye bir katkısı olacak.”

Başvurular Afşin Belediyesi bünyesinde hizmet veren İŞKUR Afşin Şubesi ve www.iskur.gov.tr adresinden yapılmaya başladı ve yarın sona erecek.

Editör: Haber Merkezi