Afşin İmam Hatip Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Afşin İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin, TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladıkları projeler, okulun konferans salonunda tanıtıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

TÜBİTAK tarafından da desteklenen bilim fuarında, öğrencilerin dikkat çeken projelere imza attıklarını söyleyen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Harun Meşe, Türk dili ve edebiyatı, bilişim teknolojileri, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya ve biyoloji dallarında öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiğini söyledi.

Öğrencilerin uzun çalışmalarının ardından kendi fikir ve düşüncelerini yansıtan birçok projenin ortaya çıktığını söyleyen Meşe, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında öğretmenlerimizle birlikte proje açılışımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Proje yapmak demek keşfetmek demektir. Keşiflerin yapılmasına inanmak demektir. İnanmak ise başarmak demektir. Çocuklarımızın ilerideki hayatlarında da ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için bir takım projeleri gerçekleştirmesini canı gönülden destekliyorum. Öğretmenlerimize de göstermiş olduğu katkılardan ve rehberlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. "diye konuştu.

Proje Yürütücüsü, Fen Bilgisi Öğretmeni Ayşe Yalçın, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı çerçevesinde öğrencilerimizle çeşitli projeler gerçekleştirdik. Çeşitli beyin fırtınaları yaparak projelerimizi yaptık. Projemizdeki amaç öğrencilerimizi daha bilinçli hale getirmek ve onlara bire bir göstermekti. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

"Bir Fincan Mutluluk Projesi"

Din Kültürü Öğretmeni Mevlüt Kılınç, "Bir Fincan Mutluluk Projesi" ile yaşlı ve bakıma muhtaç insanları ziyaret ettiklerini belirterek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ziyaretlerdeki paylaşımları "Bir Fincan Mutluluk Projesi" ile TUBİTAK Bilim Fuarında sergilediklerini aktaran Kılıç, " Bu projenin amacı yardıma bakıma muhtaç insanları ziyaret ederek onlara bir şeyler katabilmek edenlerin ise farkındalık oluşturması. Bu bağlamda biz bakım merkezini ve rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Onlar bize güzel hediyeler sundu. Bu insanların toplum olarak farkına varmamızı ve onlara birlikte de yaşana bilineceğinin farkına varılması gerekiyor." diye konuştu.

Fuarın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Baro Temsilcisi Mehmet Turan, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi