Afşin İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında “Kutlu Doğum” programı düzenledi.

Programın açılış konuşmasını Afşin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muzaffer Kır yaptı. Kır, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günün kutlamak amacıyla her yıl 14–20 nisan arasını Kutlu Doğum haftası olarak kutlamaktayız. Bizler de İmam Hatip Ortaokulu olarak bir program hazırlardık. İçinde bulunduğumuz bu güzel haftada bizlerde katkı sağlamak ve içinde bulunmak istedik. Bu programa katılan öğrencilerimizin cesaretlerine ve özgüvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kır, "Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz.Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biri yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı , temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı , yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi , barışı getirmelidir.İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca proğramın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime ve maddi desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza teşekkür ediyorum." diye konuşmasını tamamladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi, tiyatro ve şiirler izleyicilerden büyük alkış alırken, program hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Afşin Anaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş,Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ve şube müdürler, Eğitim-Bir-Sen Afşin İlçe Temsilcisi Kazım Bozkurt, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi