İmam Hatip Ortaokulu bahçesine, öğretmenler ve öğrenciler tarafından dikilen her bir fidan için öğrencilerden fidana bakım sözü alındı. 
Konu hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Muzaffer Kır, yaklaşık 1 yıl önce taşındıkları okulun bahçe düzenlemesi için kolları sıvadıklarını belirterek "Kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz sözünü söyleyen peygamber efendimizin sözüne nail olmak için okul olarak fidan diktik. Okulumuz bahçesine fidan dikilmesi için başta İlçe Kaymakamımız Ali Edip Budan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Okulda eğitimin kalitesini arttırmanın yanında öğrencilere çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturulmaya çalışıldığını belirten Kır, Okulda yaklaşık 300 öğrenci ile eğitim vermeye devam ediyoruz. Önceden ismi yeşil Afşin olarak geçen ilçede fazla ağaç kalmadı. Eski, yeşil Afşin i tekrar canlandırarak öğrencilerimizle beraber ilçemiz adına okulumuzun bahçesini ağaçlandırıyoruz. Dedelerimizden miras kalan ve zamanla yok olmuş ormana sahip çıkmak hepimizin görevi. Çorbada tuzu olmayan çorbayı beğenmez misali. Bizler burada öğrencilerimizle boyları 2 şer metre olan yaklaşık 200 adet fidan dikiyoruz. Çukur kazmasından tutunda sulamasına kadar öğrencilerimizin emeği geçti.

Öğrencilerimiz bahçede top oynarken bile fidanlara dikkat ediyorlar emeği geçenlere teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi