Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arakan'da su kuyusu açtırmak için kermes düzenledi.

Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde açılan kermeste öğrenciler elde edilen gelir Arakan'da susuz bölgelerde ihtiyaç duyulan su kuyularının açılması için kullanılacak.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Afşin İmam Hatip Lisesi İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin kendi emekleriyle, aileleriyle beraber hazırladığı leziz yiyeceklerden tattık. Bu faaliyete velilerimiz katıldı, okullardaki idareci arkadaşlarımız katıldı. İnşallah biz bu faaliyetten elde ettiğimiz geliri Arakan’da susuz bölgede ihtiyacı olan insanlara bir su kuyusu açmayı düşünüyoruz. Bu konuda inşallah topladığımız meblağ yeterli olur. " dedi.

Bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği artırdığını söyleyen Turan, " Aslında her sene bu faaliyetleri yapmamız gerekiyor. Dünya’da ve özellikle Müslüman coğrafyasında sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz  var. Bu konuda okulumuza, öğrencilerimize tabi ki onların ailelerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. " diye konuştu.

Kermeste öğrencilerin ve ailelerin çok fazla emekleri olduğunu ifade İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, " Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek. Ayrıca bu kermesle birlik ve beraberliğimizi de göstermek istedik. Kermesimizde elde edilen gelirlerle İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla veya Diyanet Vakfı aracılığıyla Afrika’da, Arakan'da susuz bölgelerde bir kuyu kampanyasına katkıda bulunmak istedik.  İlk etapta öğrencilerde bu talep geldiğinde acaba ne kadar katılım olur diye düşünüyordum.  Fakat öğrencilerimizin bu ilgisi ve desteği bizi sevindirdi. Her öğrencimiz bir işin ucundan tutup büyük katkı sağladı.Emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve Afşin Belediye’sine çok teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İmam Hatip Lisesi Okul Öğrenci Temsilcisi 12. sınıf öğrencisi Samet Erdoğan ise, "Arakan'daki kardeşlerimize bir nebze olsun yardımımızın dokunmasını istiyoruz. katısı olan velilerimize, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Teşrif eden davetlilerimize de bizlere destek oldukları için teşekkür ediyorum. " dedi.

Okul bahçesinde gerçekleşen kermese İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi