İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyet, Afşin'i ziyaret etti.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ekinözü'ne bağlı Altunyaprak mahallesinde bulunan ilkokulda 22 Nisan 1996’da teröristlerce şehit edilen öğretmenler Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz'ı anma programlarının ardından Afşin'de ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Afşin Kaymakamlığına vekalet eden Elbistan Kaymakamı Özkan Demir'i ziyaret eden heyet, daha sonra Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ile bir araya geldi. Daha sonra Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret eden İLKSAN heyeti, burada şehir olan eğitimciler için Kuran'ı Kerim okunarak, dua edildi.

İlçedeki okulları da ziyaret eden İLKSAN heyeti, ziyaretlerini Afşin Öğretmenevinde, ilçede görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek noktaladı.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren İLKSAN Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Çelik, " İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ilçemize teşrif etmek suretiyle bizleri onur ettiler. Kendilerine hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum. İLKSAN olarak Afşin’de bir dizi ziyaretlerimiz oldu ve son olarak İLKSAN üyesi öğretmenlerimiz ile bir araya geldi. Burada Genel Başkanımız Tuncer Bey,  bizlere İLKSAN olarak faaliyetler ve öğretmenlerimize yapılan destekler hakkında bilgilendirmede bulundu. Geniş katılımın olduğu güzel bir etkinlik oldu. Ankara'dan gelerek bizleri ziyaret eden ve toplantımıza katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise, "27 yıldır İLKSAN üyesiyim.  İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulundan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Uzun zamandır eğitim camiası olarak böyle geniş bir katılımla bir araya gelmemiştik. Bu nedenle de değerli öğretmen arkadaşlarımızla birlikte olduğumuz için çok sevindim. Bu imkanı bize sunan Sayın Ali Çelik'e teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

Ekinözü'nde 22 yıl önce teröristlerce şehit edilen 3 öğretmeni anmak için bölgeye geldiklerini dile getiren İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Afşin'de ilkokul öğretmenleriyle bir araya gelmenin memnuniyetini yaşadığını belirtti.

İLKSAN’ın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aktaran İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, " Türkiye’mizde 81 İlimiz var ve bu illerde ilçelerimiz mevcut. Tüm ilçelere gitme imkanımız biraz zor. Ama biz elimizden geldiği kadar ziyaret etmeye çalışıyoruz. 12 yıldır İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyorum. Şuana kadar 600’ün üzerinde okul ziyaretinde bulundum.  Bütün illeri ziyaret ettim, orada da kurumumuzla ilgili gerekli açıklamalarda bulundum. Tabi bizim Kahramanmaraş’a gelme amaçlarımızdan biri de sizleri görelim aynı zamanda da bir kutlu dava uğruna şehit olan 168 şehit öğretmenimizi anmak. Neden şehit öğretmenler? Dediğinizde de şehitlerimiz 90’lı yıllarda da terör örgütü tarafından sizler gibi, bizler gibi, arkadaşlarımız hizmet amacıyla gittikleri bölgelerde maalesef haince kurşunlanıp şehit oldular. Biz bunun dün daha acısını yaşadık. 3 şehidimizin, 3 fidanımızın şehit olduğu okula gittik. Okullarını gördük, kaldıkları lojmanları gördük, şehit edildikleri yeri görüp duamızı yaptık." dedi.

İLKSAN olarak büyük bir kitleye sahip olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz büyük bir kitleyiz. Yani bugün 2 milyona yakın çalışanımız var, 15 milyona yakın öğrencimiz, belki de ülkenin %50’sinden fazla da velimiz var. Biz büyük bir kitleyiz. Bir araya gelebiliyor muyuz, bir mücadele verebiliyor muyuz önemli olan bu. Biz bir araya geldiğimiz zaman, bu mücadeleye birlikte verdiğimiz zaman her şeyi aşarız. İLKSAN’da sizin ile ilgili bir haksızlık olmuşsa, kafanıza takılan bir sorunuz varsa, bir uygunsuzluk, usulsüzlük varsa arayacaksınız, arayacaksınız, arayacaksınız. Beni arayamıyorsanız, cevap alamıyorsanız bizi şikâyet edin. Türkiye genelinde birçok yatırıma imza atıyoruz. Tatile gitmek isteyen arkadaşlarımız otellerimize müracaat edebilirler. Kapımız her zaman açık. Bizleri burada ağırlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

Toplantı, karşılıklı öğretmenlerden gelen talep ve sorunlar ile alakalı görüşmelerin ardından son buldu.

Toplantıya, İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı Resul Demirbaş, İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Torun, İlksan Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, İlksan Denetim Kurulu Üyesi İsa Barış, İlksan Genel Müdürü Mintez Şimşek ile Afşin'den ve Elbistan'dan ilk okul öğretmeni katıldı.

Editör: Haber Merkezi