Toki Şehit jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokul öğrencileri, Kahramanmaraş değerler eğitimi kapsamında bu ayın konusu olan "Şefkat" kapsamında kendi evlerinden temin ettikleri ekmek ve yemek artıklarından oluşan yiyecekleri, okul yönetimi ile birlikte yaban hayvanları için belen mevkiinde doğaya bıraktı.

Getirdikleri ekmek ve yemek artıklarını doğaya bırakan öğrenciler yaban hayvanlarının karnını doyurmaya vesile olmanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerle birlikte doğaya çıkarak etkinliğe katılan okul müdürü Musa Demir yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitilmesinin yanı sıra, onlara evrenin sadece insanlara ait olmadığını, zor koşullarda kalan insan, hayvan vesaire kim olursa olsun yardımına koşmak gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Demir; “Kahramanmaraş değerler eğitimi projesi kapsamında bu ayın konusu olan şefkat değerini öğrencilerimize aşılamak için, kendi evlerinden getirmiş oldukları ekmek ve yemleri yaban hayvanları için tabiata bıraktık. Bu çalışmamızın öğrencilerimiz üzerinde etki bırakacağını ve yaban hayvanlarının da aç kalmayacaklarını ümit ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 
Etkinliğe katılan öğrenciler de doğada olmak, ve kar nedeni ile yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için birşeyler yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi