Eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte Afşinbey Ortaokulu tarafından “İlköğretim Haftası” kutlama programı düzenlendi.
 
 
Afşin Anaokulu Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, şube müdürleri, okulu müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş karıldı.
 
 
Programda konuşma yapan, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan: "Yeni eğitim öğretim yılının geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza, ailelerine öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim. Başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ederim. Hepimizin bildiği gibi insan hayatında ilkler unutulmaz anlardır. Çocuğun ana kucağından ayrılıp, ikinci ana kucağı, olan okul asla unutulmaz. Çünkü çocuğun dünyaya açılan ilk penceresi okuldur. Bundan dolayı sınıf öğretmenleri, okulöncesi öğretmenleri unutulmaz. İnsan mimarı öğretmen, çoğunlukla veliden önce gelir. Öğrencinin gözünde öğretmen liderdir."dedi.
 
Gelişen, büyüyen Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin tek yolu bu milletin değer yargıları ile donanımlı, evrensel, düşünebilen, ülkesini seven nesil yetiştirilmesi ile mümkün olabileceğini vurgulayan, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, "Yatırımların da en hayırlısı eğitime yapılan yatırımdır ve bu geleceğimize yapılan yatırımdır. 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde inşallah Afşin Fen lisemiz yeni binasına kavuşacaktır.Ayca 24 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli yurdu ile Afşin İmam Hatip Lisesi yakın zamanda  tamamlanacak, Namık kemal ilkokulu,Atatürk Ortaokulu. Afşin imamhatip ortaokulu, Afşinbey ortaokulu-ilkokulu, Tanır Çok programlı Anadolu lisesi, Zümrüt mesleki ve Teknik Anadolu lisesi(Kız meslek lisesi) eğitim öğretime kazandırılacaktır. Afşinbey mahallesine 16 derslikli ilkokul,8 derslikli anaokulu ve Yeşilyurt mahallesine 16 derslikli ilkokul ihale aşamasına geldiğinin müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum.Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında emeği çok fazla olan Temel Eğitim Genel Müdiresi Funda Kocabıyık Hanımefendiye huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli meslektaşlarım, biliyorum, hepiniz gücünüz nispetinde fedakârca çalışmaktasınız. Okutmuş olduğunuz öğrencilerin geleceği sizlerin elindedir. Empati kuralım ve evlatlarımız için istediklerimizi öğrencilerimiz için de isteyelim ve bu doğrultuda çalışalım. Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz yavrulara karşı sorumluluğunuz, sadece çocuğunuzun ihtiyacını karşılamak değil onlara evde ve sosyal ortamlarda destek verip ilgilenmektir. Ders çalışma ortamlarını oluşturmak, bilgisayar başında saatlerini harcamamalarını sağlamak  ve arkadaş ortamlarını kontrol etmek başlıca görevleriniz arasındadır. Yeni eğitim öğretim yılının Afşin'imize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."şeklinde konuştu.
 
 
 
Daha sonra konuşma yapan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, "Çocuklarımız için ilkokul çok önemli bir aşamadır. Çünkü çocuğumuzun karakteri ve kişiliği bu aşamada oluşuyor. Bunun için ilkokul evresinde çocuklarımıza istediğimiz kişiliği, kimliği, ahlaki değerleri vermek için daha çok gayret etmeliyiz. 3 ve 4. sınıflarımızda çokçuklarımıza hafta sonu kurs vermeyelim, onun yerine çocuklarımıza daha çok değerlerimizle ve erdemlerle alakalı, kaynaşmayla alakalı,  sevgi ve saygıyla alakalı bir takım erdem ve değerleri daha çok vermemiz gerekiyor. Bu evrede çocuklarımıza bilgi yüklemek yerine çocuklarımıza ahlaki değerleri yüklemek gibi hepimizin üzerine düşen bir görev vardır. Bugün toplumumuzda bilgisizlik yok ama bilgiyi nerede nasıl kullanacağımıza dair erdem eksikliği var. Bu ahlaki erdemler ve değerlerde ilkokulda verilir. Anne, baba ve öğretmenlerimizle el ele vererek çocuklarımızın kimlik ve kişiliğin oluşması için daha çok gayret etmeliyiz. Öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize ve öğlecilerimizin bu eğitim öğretim yılının başarılara ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."dedi.
 
Afşinbey Ortaokulu tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programında konuşma yapan, Afşinbey Ortaokulu Müdür Yardımcısı Necmettin Yayıcı," Yeni bir eğitini öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, ülkemizin aydınlık geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyor;Bu hafta başlayan yeni eğitim öğretim yılının milletimize hayırlı olmasını diliyorum.Tüm öğretmenlerimizin öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyor 2014-2015 eğitim öğretim yılının öğrenci,öğretmen ,yönetici ,velilerimize milletimize ve Afşin'imize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.
 
Program öğrencilerin okuduğu şiirle ve slayt gösterisiyle son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi