Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla rutin olarak devam eden gıda denetimlerini Ramazan ayında da sürdürmeye devam ediyor.

Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, mübarek Ramazan ayını idrak edilen bu günlerde, özellikle tavuk ve kırmızı et parçalama, süt ürünleri işleme tesisleri başta olmak üzere, tatlı üretim yerleri ile ekmek ve pide üretimi yapan gıda işletmelerinin öncelikli denetimlerine ağırlık verilerek tamamlandığını, ayrıca marketler, gıda depoları gibi gıda işletmelerin de denetimlerinin devam ettiğini söyledi.

Doğrudan tüketime sunulan gıdaların toplum sağlığına herhangi bir zararının olmaması için gerekli denetimlerin gıda kontrol görevlilerince yapıldığını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Kurt,” Denetimlerimiz yıl boyu rutin ve habersiz şekilde devam ediyor. Malum İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında ve yaklaşan bayram sebebi ile gıda maddelerinde artan alışveriş oranına paralel olarak biz de denetimlerimizi arttırdık. Gıda denetimleri ile tüm ilçe halkının hizmetindeyiz. Kurum olarak hedefimiz tarladan sofraya gıda güvenliğidir. Kurum olarak sorumluluğumuzun farkındayız bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Hijyen esaslarına aykırı hareket eden işletmelerin uyarıldığını kaydeden Müdür Kurt, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk durumunda ilçe müdürlüğünü ya da Alo Gıda 174 hattını arayarak şikâyetlerini iletebileceklerini hatırlattı.

Kurt, “ Bir yandan ilçemiz tarımının gelişmesini hedeflerken diğer yandan evinize, sofranıza gelen ürünlerin sağlıklı olmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.

Malumunuz olduğu üzere bütün olumsuzluklara yetişmemiz mümkün olamayabilir bu durumlarda ise halkımızın yardımını bekliyoruz. Her tüketici aynı zamanda bir denetçidir. Bu vesileyle bütün ilçemizin, yaklaşan Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi