Afşin Kaymakamlığınca başlatılan "Proje Kenti Afşin" projeleri kapsamında Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Okullarda Hijyen " projesi sonuçlandı. Minik öğrencilere temizlik kavramını anlatabilmek ve kişisel bakımlarını yapabilmeleri için hijyen konusunda bilgi verildi.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Proje kapsamında toplum sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek hedefledik. Bu kapsamda ilçemizde eğitim gören ilkokul öğrencilerimize hijyen eğitimi verdik. Amacımız, temiz ve güvenli bir dünya için çocuklarda hijyen bilinci oluşturmaktır." dedi.

Seminerde özellikle çocuklara el, ağız, tırnak ve ayak temizliğini nasıl yapmaları gerektiği konusu üzerinde durulduğunu aktaran Kurt, "İlçe Tarım Müdürlüğümüz personeli tarafından öğrencilerimize hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği anlatılırken, besinlerin uygun şekilde hazırlanması ve saklanması konusunda da çocukları bilgilendirdi. 

Günlük hayatta sürekli hareket halinde olan ve günlerinin büyük kısmını okulda geçiren çocuklar, kendileri için büyük önem taşıyan hijyen konusunda anlatılanları büyük bir dikkatle dinledi. Program sonunda bu tür seminerlerin çok faydalı ve çocuklar üzerinde etkili olduğunu ifade eden veliler de, çocukların burada öğrendiklerini evde uyguladıklarını söylediler." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi