Afşin İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülmekte olan Tarımsal ve Hayvansal Destekleme Ödemeleri ile ilgili olarak çiftçilere yılbaşı uyarısı yapıldı.

İlçe Müdürlüğünden destekleme müracaatları ile ilgili yapılan açıklamada, 15 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ÇKS Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile 2016 yılında ÇKS dosyasını yaptırmamış olanların dosya için başvuru tarihlerinin 31 ARALIK 2016 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

2016 yılı dosyalarını halen yaptırmamış çitçilerin son günü beklemeden İlçe Müdürlüğüne başvurması gerektiği bildirilen açıklamada şunlara değinildi:

"2017 yılı Güzlük Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği ve Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği  başvurularının 30 ARALIK 2016 tarihinde biteceğinden, çiftçilerimiz son günü beklemeden İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

Hayvansal Desteklemelerde ise 24 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Hayvancılık desteklemeleri Hakkında uygulama esasları Tebliği hükümleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda ise Buzağı desteklemesi  Manda-Malak Desteklemesi ve Çoban İstihdam Desteği başvuru sürelerinin yine 30 Aralık Perşembe günü son olacağından çiftçilerimizin süresi içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt "İlçe Müdürlüğümüzce yürüttüğümüz ve gerek bitkisel gerek hayvansal olarak çiftçilerimize verdiğimiz desteklerde 30 Aralık 2016 tarihine dikkat edilmesini üreticilerimize önemle bildirmek istiyoruz. Çünkü bu tarihte geçmişte süresi uzatılan “2016 yılı ÇKS dosyalarının yapılması ve teslim edilmesi, güz döneminde ekilmiş olan Sertifikalı Tohum Kullanım desteği, Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği müracaatlarının son günü. Hayvansal üretimde ise bu yıl değiştirilerek ilk defa uygulanan Buzağı  Desteklemesi ile Manda-Malak  Desteği ve Çoban İstihdam Desteğinde müracaat tarihinin de 30 Aralık günü son tarih olduğunu önemle duyururuz.  Özellikle Buzağı desteğinin ilk defa uygulanması sebebi ile uygulamada: 4 ayını doldurmuş aşıları yapılmış küpesi takılmış bütün buzağılara suni tohumlama şartı olmaksızın destek verileceğini bu süreçte 30 Aralık gününe kadar İlçe Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerektiğini tekraren hatırlatmak isterim.  Devletimizin vermiş olduğu destekler sayesinde çiftçilerimize bir nebze olsun yardımcı olarak üretimin artacağı düşüncesindeyiz. Bu vesile ile çiftçilerimize bol kazançlı günler diliyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi